Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Bir O Yaka Bir Bu Yaka
Bir O Yaka Bir Bu Yaka
YAZAR Maria Ekmekçioğlu- Gökçen Adar
YAYIN EVİ İnkılap Yayınları
YAYIN YILI 2013
FİYAT 60 TL
KATEGORİ Yaşam ve Ev Hayatı

 

Dünyanın en sağlıklı yiyecekleri Ege ve Akdeniz mutfağından çıkar. Hem sağlığı hem lezzeti buluşturan bu yemekler türlü türlü otlardan, çeşit çeşit deniz mahsullerinden, kimi kurutulmuş kimi taze sebzelerden, hatta meyvelerden oluşur da Ege’nin çekişen iki kardeşi cevap veremez, “Pilaki bizim yemeğimiz mi, yoksa sizin mi?” sorusuna. Bir O Yaka Bir Bu Yaka işte bu sorulara yanıt veren bir kitap… ‘Bu yaka’nın lezzet uzmanı ve arşivcisi Gökçen Adar ile ‘O Yaka’dan Maria Ekmekçioğlu’nun hazırladığı bu kitap lezzeti kadar Ege’nin içinizi ısıtan görselleriyle de unutulmazlar arasına girecek!

Kuzukulağı, asma yaprağı, deniz börülcesi, ahtapot, karides, kalamar, koruk, zeytinyağı... Birbiri ardına sıralandığında akla Ege mutfağının baş döndüren lezzetleri dışında ne gelebilir ki? Ege’nin “ne senle ne sensiz” diyen iki yakası, yani Türkiye ile Yunanistan dünyanın en lezzetli mutfaklarından birini oluşturmuşlardır. Her ne kadar, “Cacık mı caciki mi, pilaki mi, plaki mi?” gibi teknik konularda hâlâ tartışıyor olsak da hem en lezzetli hem de en sağlıklı mutfaklardan birini bu iki yaka oluşturmuştur.

                    

Maria’nın lezzetleri, Gökçen’in tarifleri!   

İstanbul’da Rum mutfağı deyince akla gelen ilk isimlerden biri olan Maria Ekmekçioğlu ve yemek tarifleriyle yüklü arşiviyle adından sıkça söz ettiren Gökçen Adar bir araya gelerek dünyanın en leziz tariflerini buluşturdu. Tabiri caizse lezzet açısından iki yakayı bir araya getirdi.

Ege’nin mutfağı denilince Ege’nin renklerinden söz etmemek olmaz diyen İnkılâp Kitabevi editörleri de Ege’yi en iyi anlatan görselleri seçti, grafikerleri izlenmesine doyum olmayan manzaraları tadına doyum olmaz yemek tarifleriyle buluşturdu.

Hem damağa hem göze!

Bir O Yaka Bir Bu Yaka, Yunanistan’ın ve Ege’nin en güzel lezzetlerini, kalamarlarını, karideslerini, tazecik kuzukulaklarını, Osmanlı’dan miras kalan kurutulmuş meyveleri, yüz yaşını aşmış sakız ağaçlarından özenle çıkartılmış sakızları bir araya getirerek, hem göze hem damağa hitap eden bu kitabı yarattı.