Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Gerçek Ekmek
Gerçek Ekmek
YAZAR Emine Şahin
YAYIN EVİ 10 TL
YAYIN YILI 2012-temmuz
FİYAT Hayykitap/ 128 sayfa
KATEGORİ Sağlık

 

Ekmek… Türk insanının en çok tükettiği ve üzerinde en çok tartışılan gıda. Tartışma, “Ekmek sağlıklı mı, sağlıksız mı?” sorusuyla başlıyor. “Buğdayı doğal mı hibrit mi, unu rafine mi taş değirmen mi, ekşi mayalı mı yoksa katkı maddeleriyle şişirilmiş mi?” sorularıyla devam ediyor. Fırından yeni çıkmış Gerçek Ekmek kitabıysa “İşte en sağlıklı gerçek ekmekler böyle yapılır” diyerek tartışmaya son veriyor!

Emine Şahin, yıllarca ekmek hammaddeleri ve üretimi üzerine araştırmalar yapmış. Gerçek ekmeğin peşine düşerek İtalya’dan Kanada’ya, Letonya’dan Finlandiya’ya, Yemen’den Suudi Arabistan’a diyar diyar ekmek fırınlarını gezmiş. Bilgiler, reçeteler toplamış. Öğrendiklerini ve gördüklerini Gerçek Ekmek okuyucuları ile paylaşıyor. 

 

Kitabın Bölümleri

  1. Geçmişten Günümüze Ekmeğin Serüveni
  2. Ekmeği Oluşturan Ana Bileşenler

·         Ekmekçilikte Kullanılan Un Çeşitleri

·         Ekmek Yapımında Kullanılan Enzimler, Malt ve Bileşenler

·         İsteğe Bağlı Olarak İlave Edilebilen Bileşenler

  1. Gerçek Gıdadan Gerçek Ekmeğe

·         Gerçek Gıda

·         Gerçek Ekmek

·         Ekşi Hamur Mayasıyla Pişirilen Ekmek

  1. Ekşi Hamur ve İntolerans Hastalıkları
  2. Ekmek Dostları

·         Uzaklardaki Ekmek Dostları

·         Türkiye’deki Ekmek Dostları

  1. Ekmekle Terapi
  2. Ekmek Tarifleri

·         EKŞİ MAYA

·         GELENEKSEL EKŞİ MAYALI EKMEK

·         BAGET

·         ALTAMURA EKMEĞİ

·         FOCACCIA

·         CIABATTA

·         ÜZÜMLÜ FINDIKLI EKMEK

·         KLASİK TAM TANE ÇAVDAR EKMEĞİ

·         BİBERİYELİ ÇUBUKLAR