Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Alerji Riski Taşıyan 26 Madde!
Alerji Riski Taşıyan 26 Madde!
Bebek Giysilerini Nasıl Yıkamalı?
Bebek Giysilerini Nasıl Yıkamalı?

Bebeğinizle Tatile Hazır Mısınız?

Bebeğinizle Tatile Hazır Mısınız?

 

Kış aylarının o kasvetli, sıkıcı ve evde geçirilen günlerini geride bıraktınız. Önceden olsa, hemen tatil yerinde soluğu alırdınız. Ancak şimdi siz bir annesiniz ve bebeğiniz küçük olduğu için sorunsuz bir tatil yapmanın yollarını arıyorsunuz. Belki de bebeğinizle ilk defa tatile çıkacağınız için nelerle karşılaşabileceğinizi henüz bilmiyorsunuz! İşin en sevimli yanından başlamakta yarar var. Bebeğinizi o minik mayonun içinde, kumların üzerinde oynarken bir düşünsenize! Birlikte denize girebilir ve kumdan kaleler yapabilirsiniz. Ama bu hayallerinizin suya düşmemesi için seyahate çıkmadan önce iyi bir plan yapmanız gerekiyor. Hem bebeğinizin hem de sizin sağlığı ve rahatını düşünerek hareket etmelisiniz. 

Bebeğinizle İlk Kez Tatile Çıkıyorsanız...

Bu yıl bebeğinizle ilk kez tatile çıkıyorsanız, bu bebeğinize zor gelebilir. Çünkü bebekler, evdeki sakin ortama alıştıklarından, yeni bir ortama uyum sağlamakta güçlük yaşayabilirler. Onun yeni ortama uyum sağlaması için iş biraz da size düşüyor. Gideceğiniz yerde de onun düzenini korumalısınız. Yiyecek saatleri düzenli olmalı, yatacağı yatak rahat olmalı ve uykusunu almalıdır. Kendini yeni bir ortamda yabancı hissetmemesi için, yanınıza onun bildiği eşyaları da almanız işe yarayacaktır. Her zamanki battaniyesi ve çok sevdiği bir oyuncak gibi...

Yolculuğa Çıkmadan Önce...

Yolculuğa çıkmadan önce bazı koşullara dikkat etmek gerekir. Öncelikle tatile gideceğiniz yeri belirlerken, çok uzak olmayan bir yeri tercih etmenizde fayda var. Bebeğinizin yolculuk öncesi doktor kontrolünden geçmesi de çok önemli. Eğer aşı vakti geldiyse, bunları yaptırmadan yola çıkmayın. Bu arada önceden yanınıza fazladan mama alın ki, sonra gideceğiniz yerde mama telaşına düşmeyin. Bebeğinizin beslenmesinde dikkat etmeniz gereken bir başka nokta da, yiyeceklerinde değişiklik yapmamak. Onu her zaman yedirdiğiniz besinlerle besleyin. Yolculuklar bu tür değişimler için hiç de uygun değildir. Son olarak, bebeğinizi fazla besleyip de yola çıkmayın. Aşırı tokluk, yolculuk sırasında bebeğin midesinin bulanmasına ve dolayısıyla kusmasına neden olabilir. ayrıca bebeğinizi yolculuk sırasında sık ve az az beslemeye dikkat etmelisiniz.

Otomobille Yolculuk

Bebeğinizle yolculuğa çıkarken mutlaka araba koltuğunu yanınıza almalısınız. Bunu arka koltuğa sabitledikten sonra çocuğunuzu oturtun ve emniyet kemerini bağlayın. Yoksa bebeğiniz, ani bir harekette koltukla beraber düşebilir.

Bebeğinizi yolculuk sırasında emzirmeyin, süt bebeğin genzine kaçabilir. Emzirme işlemini molalara bırakın.

Yolculuk saatlerini bebeğinizin uyku saatlerine göre ayarlayın. Mümkünse yola gece ya da sabah erken saatte çıkın. Böylece bebeğiniz yolculuğun bir bölümünü uykuda geçirir.

Yolculuk sırasında eğer hava çok sıcaksa, pencereleri birer santimetre açabilirsiniz. Böylece arabanın içi havalanır ve bebeğiniz de rahatsız olmaz.

Uzun süreli yolculuklarınızda sık sık mola verin. Bebeğinizin beslenme ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayın.

Uçakla Yolculuk

Seyahat öncesi bebeğinizi doktor kontrolünden geçirin.

Kalkışta ve inişte oluşabilecek kulak ağrılarını engellemek için, eğer anne sütü alıyorsa emzirebilirsiniz. Mama ile beslenen bebeğinizi de biberonla besleyebilir ya da meyve suyu gibi keyifle içebileceği içecekler verebilirsiniz. Çünkü yutkunmak hava basıncını dengeler.

Uçağın içi serin olabilir, bebeğiniz için yanınıza kalın bir giysi alın.

Kalkış ve inişler sırasında, kendi emniyet kemerinizi taktıktan sonra, bebeğinizi kucağınıza alın.

Uçuş için yanınıza acil ihtiyaçlarınızı içeren küçük bir çanta alın. İçinde bebek bezi, yedek giysi, ıslak mendil veya havlu, birkaç küçük oyuncak bulunabilir.

Trenle Yolculuk

Yanınıza ana kucağı veya kanguru alın.

Bilet alırken sigara içilmeyen vagondan yer ayırtın.

Bebeğinizi sık ve az besleyin. Tıka basa doyurursanız kusabilir.

Çocuğunuzu oyalamak için yanınıza oyuncak almakta fayda var.

Seyahat Çantası

Yolculuk için hazırladığınız bavullara bebeğinizin eşyalarını yerleştirmek yerine, ona ayrı bir çanta hazırlayın. Böylece aradığınızı kolayca bulabilirsiniz. Bebeğinizin seyahat çantasını hazırlarken, şunlara dikkat etmelisiniz:

Her an elinizin altında bulunması gereken eşyaları, çantanızın rahatça ulaşabileceğiniz bir gözüne yerleştirin. (biberon, emzik, su, losyon, ıslak mendil, oyuncak gibi...)

Yanınıza sineklere karşı cibinlik ve sinek kovucu tabletler alın. Gittiğiniz yerde bulamayabilirsiniz.

Bebeğiniz gece lambasıyla uyumaya alışkınsa, onu da yanınıza alın.

Bebeğinizin rahatsızlanma ihtimaline karşın, yanınıza tıbbi malzemeler almayı ihmal etmeyin. Termometre, ateş düşürücü şurup, böcek sokmalarına karşı jel, yara bandı gibi araçları mutlaka çantanıza koyun.

Bebeğinize giymesi için hafif giysiler ve güneşten korumak için şapka almalısınız.

Bebeğinizin bakımı için gereken malzemeleri de eksik etmeyin. Bebek kremi, bebek yağı, şampuan, tarak, tırnak makası, havlu ve en önemlisi onu güneşten korumak için yüksek koruyucu faktörlü güneş kremini almayı unutmayın.

Seyahat Çantanızda Bulunması Gereken 15 şey:

  • Güneş kremi,
  • Bebek bezi,
  • Islak mendil,
  • Pişik kremi,
  • Termometre,
  • Ateş düşürücü şurup,
  • Yara bandı,
  • Anti bakteriyel krem,
  • Tırnak makası,
  • Kağıt havlu,
  • Bebek şampuanı,
  • Giysi çantası,
  • Kanguru,
  • Doktorunuzun telefonu,
  • Oyuncak.
İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..