Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Hamilelikte 37. 38. 39. ve 40. Hafta
Hamilelikte 37. 38. 39. ve 40. Hafta
Hamilelikte 32. ve 33. Haftalar
Hamilelikte 32. ve 33. Haftalar

Hamilelikte 34. 35. ve 36. Haftalar

Hamilelikte 34. 35. ve 36. Haftalar

 

34. HAFTA

Siz: Çalışan anneler bu haftadan itibaren yasal olarak doğum iznine ayrılabilirler. Çabuk yorulma, halsizlik, artan kilo ve büyüyen rahmin günlük hareketlerde yaşattığı kısıtlamalar, sindirim problemleri, uyuma güçlüğü sizi bunaltsa da sıkın dişinizi az kaldı... Ayrıca Braxton-Hicks Kasılmaları olarak adlandırılan doğuma hazırlayıcı kasılmalarda da artış olabilir. Bu haftalarda doğuma fizyolojik olduğu kadar psikolojik olarak da hazırlanmak gerekiyor. özellikle eşlerin anne adaylarına destek vermeleri, korku ve endişeleriyle başetmelrinde yardımcı olmaları çok önemli. 

Bebeğiniz: Bu haftada bebeğinizin akciğer hareketlerini ultrasonografide de gözlemleyebilirsiniz. Bebeğinizin sağlıklı gelişiminin en önemli verilerinden olan akciğer gelişimi doktorunuz tarafından da yakından takip edilmektedir. Surfaktan yapımı iyice artmıştır. Erken doğan bebeklere bebek yoğun bakım ünitelerinde bu madde dışarıdan verilir. Normal haftasında doğan bebeklerde bu gelişim tamamlandığından solunum problemi riski azdır. Bu haftalarda bebeğinizin böbrek üstü bezlerinden salgılanan hormonlar sizde süt üretmeye başlayabilir. Bebeğinizin bağışıklık sistemi de gelişmektedir. Basit enfeksiyonlara karşı kendini koruyabilecek güce sahip olmaktadır.

35. HAFTA

Siz: Sancılarınız artmaya başlamıştır. Erken doğum sancılarınız başlasa bile doktorunuz müdahale etmeyebilir. Çünkü bebeğiniz ortalama 2500 gr olmuş, yaşamsal organları ve sistemleri tamamlanmış doğum sonrasını sorunsuz yaşayabilecek kıvama neredeyse gelmiştir. Artık doktorunuz her kontrolde rahim ağzı açılmasını kontrol edecektir. Uyku sorunları devam etmekte, bebeğin aşağı doğru inmesinden kaynaklanan baskıyla uyku rahatsızlığınız artmaktadır. Yine bebeğin mesaneye yaptığı baskıyla daha sık tuvalete gitme ihtiyacı duyarsınız.

Bebeğiniz: Bebeğinizin yağ depolaması hızla devam ediyor. Kol ve bacaklarda da yağ tutumları oluşuyor. Tüm organ ve sistemleri dış dünyaya uyum için son hazırlıkları yapıyor. Bu haftalarda bebeğin hareketleri çok önemli. Sizin tek başınıza sağlıklı bir doğum sürecini gözlemleyebileceğiniz bir unsur aynı zamanda.

Bebek hareketleri bebeğin kaslarını güçlendirdiği için önemlidir. Ayrıca bebeğin solunum hareketleri bebeğin solunum kaslarını da güçlendirerek dış dünyaya hazırlar. İçinde bulunduğu sıvıya göre büyük olan bebeğinizin hareketleri kolay olmasa da farkedilir ve güçlüdür.

36. HAFTA

Siz: Bu haftadan itibaren doktorunuz sizi haftalık takip edecektir. Doğuma 4 hafta kaldı. Doğum çantanızı şimdiden hazırlamanızda fayda var. Kimi bebekler daha aceleci olabiliyor. Doktorunuz amniyon sıvısını ve rahim ağzı açıklığını her gidişinizde kontrol edecek ve doğumun olası tarihi hakkında size bilgi verecektir. Bu haftada bebek son duruşunu alır. Büyük olasılıkla da bu pozisyonu bozmaz. Ters duran bebekler için sezeryan kararı alınabilir. Bu haftalarda sizin ve bebeğin kilo alımı hızlanmıştır. Bebek doğum kanalına doğru ilerlediğinden göğsünüzün altında bir boşluk ve rahatlama oluşur. Bu daha kolay nefes almanızı ve midenize daha az baskı olmasını sağlar. Buna karşın mesanenize olan baskı artmıştır ve sık sık tuvalet ihtiyacı duyarsınız. Bebeğin hareketleri dışarıdan belli olabilir, bazıları da epeyce canınızı yakar.

Bebeğiniz: Bu haftada yağ birikimi diz ve dirseklerde yoğunlaşır. Kolları ve parmakları boğum boğum kendini belli etmeye başlar. Dişetleri sertleşmiştir. Yanakları dolgunlaşmış, bebeğinizin o şirin yüzü ortaya iyice çıkmıştır. Bebeğiniz bu haftada doğsa bile büyük olasılık hiçbir sorun yaşamayacaktır. Artık boyu ortalama 46 cm, ağırlığı 2080- 3330 gr arası.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..