Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Bebeğin Sağlıklı Beyin Gelişimi İçin Hamilelikte Neler Yapılmalı?
Bebeğin Sağlıklı Beyin Gelişimi İçin Hamilelikte Neler Yapılmalı?
Yeni Bir Yaşam Başlarken: 9. ve 10. Hafta
Yeni Bir Yaşam Başlarken: 9. ve 10. Hafta

Yeni Bir Yaşam Başlarken: 11. ve 12. Hafta

Yeni Bir Yaşam Başlarken: 11. ve 12. Hafta

Hamileliğin 11. Haftası

Hamileliğinizde 3. ayınızı doldurmak için son bir ayınız kaldı! Bu hafta da yine pek çok değişim sizi ve bebeğinizi bekliyor olacak.

Bu Hafta Vücudunuzda Neler Oluyor?

Karnınızın belirginleşmesi için bir süre daha beklemeniz gerekse de, vücudunuzun şekil değiştirdiğini kendiniz daha iyi fark edebileceksiniz. Karın bölgeniz henüz dışarıdan fark edilebilecek kadar büyümedi. Bunun için bir süre daha beklemeniz gerekecek. Bu hafta vücudunuzda ekstra bir kıllanma, hızlı tırnak uzaması, saçların uzaması ya da beyazlaması, tırnaklarda farklılıklar gözlenebilir. Gebelik döneminde bu farklılıklar normal olarak kabul edilir. Hekimler bu durumun genel olarak hormonal değişimlerle alakalı olduğunu belirtmektedirler.

Bu Hafta Bebeğinizde Yaşanacak Değişimler Nelerdir?

Hamileliğinizin 11. haftası itibari ile artık bebeğinizin tüm parmakları birbirinden ayrılmış durumda ve hala baş bölgesi tüm vücudunun yarısını oluşturuyor. Bunun dışında bebeğinizin cildi ve derisi hala şeffaf olsa da, kemikleri güçlü bir şekilde sertleşmeye devam ediyor. Bu hafta itibari ile bebeğinizin cinsel organı da şekillenmeye başlıyor ve siz önümüzdeki haftalarda bebeğinizin cinsiyetini öğrenebileceksiniz. Bebeğinizin hareketlerini hissetmek için çok erken olsa da, bebeğinizin anne karnında bu hafta da çok aktif olduğunu unutmayın.

Bebeğiniz Bu Hafta Ne Kadar Büyüyecek?

Bu hafta sonunda bebeğinizin muhtemel uzunluğunun 6,35 cm olması beklenirken, 14 gram ağırlığına da ulaşması gerekir.

Bu Hafta Planlarınız Arasında Neler Olmalıdır?

Hamileliğin ilk haftalarında kendini gösteren sabah bulantıları nedeniyle kilo vermiş olabilirsiniz. Bu konuda endişelenmeniz gereken bir durum yok. Pek çok hamilelikte kadınlar, ilk üç aylık sürede sadece 1-2 kg alabilirler.

Hekimlerin çoğu kadınlara, hamileliklerinin sonunda yaklaşık olarak 16 kg almış olmanın daha doğru olacağını belirmektedir. Bu rakam her kadın için aynı olmasa da, ideal kiloda hamile kalmış her kadın için doğru şeklinde nitelendirilmesi mümkündür.

Hamileliğinizin Daha Rahat Devam Edebilmesi İçin

Eğer seyahat etmek istiyorsanız ve hamile oluşunuz sizi korkutuyorsa, hekiminize danışarak bu konu hakkında bilgi almalısınız. İstenilen şekilde devam eden gebeliklerde, seyahat etmenin sakıncası yoktur. Sadece, sabah seyahatlerinde sabah bulantınızın olabileceğini unutmamanız gerekir. Bunun dışında hamileliğinizin son aylarında dolaşmanız daha da zorlaştığında seyahat etmenin de zorlaşacağı bilinmelidir.


Eşiniz Bu Hafta Neler Yapmalıdır?

Hamilelik, annelik ve babalık üzerine birlikte kitap okuyabilirsiniz. Bu sayede birbirinizin heyecanlarına, korkularına ve endişelerine ortak olabilirsiniz. Bu durum kadınlar için de olumlu şekilde algılanacaktır.


Hamileliğin 12. Haftası

Tebrikler! Hamileliğinizin 3. ayını doldurmak üzeresiniz. Bu hafta itibari ile sabah bulantılarınız azalacak ve belki tamamen yok olacak. Bunun dışında bu hafta neler yaşayacaksınız?

Bu Hafta Neler Yaşayacaksınız?

Rahminiz büyümeye devam ediyor ve doktorunuz bunu artık alt karın bölgenizde hissediyor. Bu da karın bölgenizin büyüdüğü anlamına geliyor. Bu nedenle artık hamile kıyafetlerine yönelmeniz daha doğru olacaktır. Zaten eski kıyafetlerinizin bel, karın ve kalça bölgelerinizi rahatsız ettiğini de fark edebilirsiniz. Hem bebek sağlığı için hem de vücudunuzun sağlığı için vücut ölçülerinize uygun kıyafetler giymeyi tercih etmenizde fayda vardır.

Cildinizde kararmalar başlayacaktır. Yüz bölgesinde lekelenmeler yaşayabilirsiniz. Bu lekeler doğumdan hemen sonra yok olacak ve renk eşitlenmesi doğumdan sonra başlayacaktır. Bu lekelerin cilt sağlığına herhangi bir zararı yoktur ve geçicidir.

Bu Hafta Bebeğiniz İçin Neler Değişecek?

Bu hafta bebeğinizin bağırsakları hızlı bir şekilde büyüyerek kordonuna bağlanacaktır. Bu da bebeğinizin sindirim organlarının gelişmesini sağlaması anlamına gelir. Bunun dışında gözleri artık ultrasonda daha net belli olacaktır ve gözlerini açıp kapatmaya başlayacaktır. Ayrıca, bebeğinizin sinir sistemi de gelişimini sürdürüyor. Doğumdan sonra öğrenilmiş refleks olarak karşınıza çıkan emme fonksiyonu da anne karnında bu haftalarda başlamış yeni bir gelişmedir.

Bu Hafta Bebeğiniz Ne Kadar Büyüdü?

Artık baş ile ayaklar arasındaki net uzunluğun 8 cm olması beklenmektedir. Bunun dışında bebeğinizin ağırlık ortalaması 28 gram şeklindedir.

Bu Hafta Planlarınıza Neleri Dâhil Etmelisiniz?

Hamileliklerde alınacak kilo bir anda değil, düzenli şekilde alınmalıdır. Bu nedenle aşırı yağlı ya da karbonhidrat içeren besinleri tüketmek yerine, vücudun ve bebeğin ihtiyaç duyabileceği besinleri tüketmek daha doğru olacaktır. Düzenli ve sağlıklı beslenmek için de önemli haftalar olduğunu belirtmek gerekir. Bebek gelişimini annenin tükettiği besinler çerçevesinde gerçekleştirdiği için anne adayları bu konuya dikkat etmelidir. Gece atıştırmalıkları, hamburgerler, tatlılar ve yağlı gıdalar hamile kadınlar için uygun değildir.

Hamileliğinizin Daha Rahat Devam Edebilmesi İçin

Bu hafta itibari ile kegel egzersizlerine başlamanız önerilmektedir. Bu egzersizler vajinal kaslarınızın gerginleşmesi ve rahat bir doğum anı geçirmek için ilk yatırımlardandır.

Eşiniz Bu Hafta Neler Yapmalıdır?

Anne adayının artık daha hızlı yorulması, kendine bakmakta güçlük çekmesi nedeni ile babanın ona masaj yapması, kendine baktığını belli eden konuşmalar yapması kesinlikle çok yerinde olacaktır. Bu sayede anneler hamileliklerinin kendileri için kötü geçmediğini düşüneceklerdir.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..