Malzemeler
-
2 yumurta
-
2/3 çay bardağı ıspanak püresi
-
3 yemek kaşığı toz şeker
-
½ su bardağı soda
-
2/3 su bardağı süt
-
70 gr eritilmiş tereyağı
-
½ paket kabartma tozu
-
2.5 su bardağı un
Üzerine
-
Renkli şekerlemeler
-
Pudra şekeri
Hazırlanış
Yumurtaların aklarını sarılarını ayırın. Sarıları derin bir kaba alıp toz şeker ile birlikte çırpın. Üzerine sütü, ıspanak püresini, sodayı ve eritip soğuttunuz tereyağını ekleyip çırpın. Elediğiniz unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta beyazlarını mikser ile kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Yumurta sarılı malzemeye spatula yardımıyla ekleyip yavaşça karıştırın. Waffle makinenizi çok az yağlayın. Kepçe yardımıyla hamurdan makineye dökün. Kapağını kapatıp 5 dk pişirin. Servis tabağına alın. Az soğuduktan sonra dörde bölüp renkli şekerlemeler ile süsleyip çam ağacı görünümünü verin. Pudra şekeri serpip servise sunun.