Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Ramazan'a Özel Hafif ve Doyurucu İbik Çorbası

Malzemeler

4 kişilik


1 su bardağı yeşil mercimek 


2 su bardağı süzme yoğurt 

6 su bardağı su


Hamuru için; 


1 su bardağı ERİŞ UN (Çok amaçlı)


1 adet yumurta 


Tuz 

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

 

Hazırlanış

ERİŞ UN’u,  yumurtayı,  tuzu ve aldığı kadar suyu bir karıştırma kabında birleştirip yoğurun ve katı bir hamur elde edin.  Hamuru streç filme sarın ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamurun altına ve üstüne bir miktar ERİŞ UN  serpin ve oklavayla açın.
Üzerine tekrar bir miktar ERİŞ UN  serperek hamuru oklavaya sarın.
Oklavanın boyu istikametinde ikiye kesin. Hamuru aynı paralelde boyuna yarım santim şeritler halinde kesin. Tekrar enine yarım santim kalınlığında kesin.
Mercimekleri yıkayın ve 6 su bardağı suyla haşlayın, haşlandıktan sonra hamuru ilave edin. Hamur piştikten sonra karıştırılmış yoğurdu alıştırarak çorbaya ekleyin.
Bir tavada naneyi tereyağında kızdırarak çorbanın üzerine dökün ve servis edin.

Tarif: ERİŞ UN

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?