Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
İrmikli Tavuk Köftesi

Malzemeler

4 kişilik

  • 500 gr kemiksiz tavuk göğüs ve but eti
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanış

Tavuk etlerini iri parçalar halinde kesip mutfak robotuna koyun ve köftelik kıyma kıvamına gelinceye kadar kıyın. Soğanı soyup rendeleyin. Sarımsağı ezin.
Tavuk kıymasını derin bir kaba alıp soğan, sarımsak, irmik, galeta unu, yumurta, yoğurt, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip bütün malzeme birbirine karışıncaya kadar elinizle yoğurun.
Karışımı 15 - 20 dakika kadar dinlendirin.
Köftelik karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda çevirerek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

* Köfteleri kızartmak yerine daha küçük boyda yapıp haşlayarak sulu köfte olarak da pişirebilirsiniz.

Maliyeti: 7 - 7.5 TL

Tarif: Fairy Ekonomik Tarifler

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?