Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Bezelyeli Börek

Malzemeler

500 gr. yufka

1 adet soğan

4 çorba kaşığı margarin

200 gr. kıyma

2 adet havuç

1/2 bardak Amerikan kuru bezelye

Tuz

Karabiber

1 adet yumurtanın sarısı 

Hazırlanış

Soğanı ince ince kıyıp, margarinle birlikte kavurun. Üzeine kıymayı ekleyip, iki dk. daha kavurun. Ayrı bir kapta havucu küp şeklinde doğrayıp, 2-3 dk. haşlayın. Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı karışıma katıp karıştırın. Üzerine karabiberi ve tuzu ekleyip, tekrar karıştırın. Yufkaları üst üste koyup, dörde bölün. Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı sebzeli harçtan koyun. Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayın. Yufkanın bir ucunu etrafına dolayıp, gül şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine bir adet yumurta sarısını sürün. Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

 Not: 500 gr kuru bezelye, piştikten sora 1.2 kg olur.

Kuru bezelye hazırlanışı: Kuru bezelyeleri bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün 45 dakika kadar düdüklü tencerede tuzlu su da haşlayın, sonra süzün.

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?