Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Kıymalı Biberli Tepsi Böreği

Malzemeler

2 Adet İglo Milföy Hamuru

200 gr kıyma

100 gr İglo Karışık Tatlı Biber

1/5 demet ince kıyılmış maydanoz

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Tuz, karabiber, pul biber

1 yumurta akı

1-2 yemek kaşığı un

 

Üzerine

1 yumurta sarısı

Susam

Hazırlanış

İglo Milföyü derin dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözülmesini sağlayın. Tavaya ayçiçeği yağını koyup ısıtın. Üzerine kıymayı ekleyip soteleyin. Kıymanın rengi değişince üzerine İglo Karışık Tatlı Biberi ilave edip sotelemeye devam edin. Tuzu ve baharatları ilave edin. 1-2 dk daha soteledikten sonra ocaktan alıp maydanozu serpin. Soğumaya bırakın. İglo Milföyü tezgâha alıp üzerine un serpin ve merdane yardımıyla enine ve boyuna çok az inceltin. Yağladığınız fırın tepsisine ilk milföyü koyun. Soğuyan harcınızı milföyün üzerine döküp yayın. Kenarlarına yumurta akı sürün. 2. açtığınız İglo Milföy de üzerine getirip kapatın. Kenarlarını çok hafif bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?