Malzemeler
Yarım kibrit
kutusu kadar yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı kadar tuz
İç malzemesi
350 gr yağsız kıyma
1 baş kuru soğan
1 kahve fincanı Amerikan pirinci
1 yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Hazırlanış
Doğranmış soğanı
bir kaşık yağla hafif kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Ayrı bir
yerde bir fincan pirinci haşlayın. Suyunu süzdürerek kavurduğunuz kıymaya
ekleyin. Tuz, karabiber ekleyerek bir kenarda bekletin.
Diğer yanda, bir bardak ılık suyun
içinde mayayı ve şekeri iyice karıştırın. Aldığı kadar un ve su ilave ederek
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Yaptığınız bu hamuru iki parçaya
ayırın. Üzerlerini örtüp mayalanması için bekletin. Kabaran hamurları tekrar
yoğurup mermer tezfahta açın. Yağlanmış tepsiye birinci hamuru yayın. Üzerine
kıymalı iç malzemeyi yayıp İkinci hamuru
üzerine kapatın. Bir yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 180 derece
fırında altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise
sunun.