Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
KUZU ETLİ MAKARNA GÜVECİ

Malzemeler

  • 1 paket Veronelli Kalem Makarna
  • 500 gr kuzu kuşbaşı eti
  • 1 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gr mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanış

Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip ısıtın. Yağ ısındıktan sonra kuzu etini ilave edip soteleyin. Etler suyunu salıp çekince yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı ilave edip sotelemeye devam edin. Üzerine ince doğradığınız biberleri ilave edin. Salçaları ekleyin. Haşlanmamış 1 paket Veronelli Kalem Makarnayı da ekleyip beraber 4-5 dk pişirin. Ocaktan almaya yakın ince dilimlediğiniz mantarı, tuzu, kekiği ve karabiberi ekleyip karıştırın. Makarnalı harcı büyük bir güveç veya fırın kabına döküp yayın. Üzerine kalan 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Son olarak kalan 1 yemek kaşığı tereyağını da ilave ettikten sonra güveci önce yağlı kağıt ardından alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 50 dk pişirin. Yemeğiniz fırında pişerken ara ara karıştırın. Süre dolduktan sonra üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kaşar peynirini serpin ve tekrar fırına verin. Peynir eriyip kızarınca fırından alıp sıcak olarak servise sunun. 

Not: Yemeğiniz fırında pişerken ara ara su kontrolü yapın. İhtiyaç olursa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?