Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Pekmezli Kabak Tatlısı

Malzemeler

1 kg bal kabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pekmez
4-5 çorba kaşığı tahin

Hazırlanış

  • Soyulmuş ve ayıklanmış bal kabağını 5-6 cm lik kare parçalar halinde kesin.
  • Geniş tabanlı bir tencereye kabakları dizip üzerini toz şekerle kaplayın. Kapağını kapatıp 30 dakika bekletin.
  • Tencereyi kısık ateş üzerine alın ve kapağını açmadan 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Kabaklar suyunu bırakıp çektikten sonra içinde oluşan şerbeti koyulaşana ve kabaklar parlak bir görünüm alana kadar pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca üzerine pekmezi gezdirin. Onun üzerine de tahini kaşık kaşık gezdirerek döküp tatlı soğuyunca servis yapın.

Maliyeti: 6-6,5 TL

Dilerseniz kabaklar piştikten sonra biraz fırınlayabilirsiniz. Çekilmiş ceviz y ada fındık serpebilirsiniz.

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?