Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Sakızlı Muhallebi

Malzemeler

4 çorba kaşığı margarin

1 çay bardağı pirinç unu

1 çay bardağı Amerikan pirinci

4 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2 adet damla sakızı

Krokan için;

1 su bardağı şeker

1 bardak ceviz

Hazırlanış

Margarinle pirinç ununu hafifçe kavurun. Ocaktan alıp sütü ve şekeri yavaş yavaş ilave edin. Dövülmüş damla sakızını da ilave edip tekrar ocağa alın. Koyu bir kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. 5 dk. dinlendirdikten sonra muhallebiyi mikserle 10 dakika çırpın. Ayaklı bardaklara paylaştırın. Soğumaya bırakın. Teflon tavada 1 su bardağı şekeri eritin yakmamaya özen gösterin karamel rengi alınca cevizleri ekleyin sallayarak kavurun. Yağlı kağıda dökün. Krokan katılaşınca kırıp muhallebinin üzerine koyarak servis yapın.

Not: Krokanı fındık, fıstık, bademle de (tuzsuz ve kabukları soyulmuş ) aynı yöntemle yapabilirsiniz. 

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?