Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Burun Ameliyatı Yaptıracağım, Çünkü...
Burun Ameliyatı Yaptıracağım, Çünkü...
Ağız Kokusunu Engellemek İçin...
Ağız Kokusunu Engellemek İçin...

40'tan Sonra da Genç Görünmek İçin...

40'tan Sonra da Genç Görünmek İçin...

 

Yaş sadece bir sayıdan mı ibarettir? Yoksa gerçekten hayatımızda kontrol edemediğimiz değişimler de mi getirir? Herkes gibi siz de 40’ından sonra iyi görünmek ve iyi hissetmek istiyorsanız egzersiz alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Eğer orta yaş göbeği, sıkı kaslarda aşırı duyarlılık, daha fazla günlük stres gibi semptomlarla karşılaşıyorsanız kendinize daha fazla bakma ve egzersiz rutininizi geliştirme vakti gelmiş demektir. Life Fitness Akademi uzmanlarından Özgür Güngör’den  40 yaş ve sonrası için tavsiyeler: 

Günlük işlerinizde efor sağlayacak fırsatları değerlendirin.  Metabolizmanız günlük işleri için de kalori harcar. Hangi yaşta olursanız olun her şeyden önce günlük olarak vücudunuza giren ve çıkan kalori için genel bir hesap yapmanız ve hedef belirlemeniz gerekir. Tabii yaptığınız egzersizin yanı sıra metabolizmanızın günlük işler için de kalori harcadığını unutmayın. Yaş ilerledikçe metabolizma hızınız da yavaşlayacağı için işte bu nokta 40 yaşınızdan sonra sizin için önemli olacaktır. Egzersiz haricinde efor sarfetmenizi sağlayacak küçük fırsatları değerlendirin. (Asansör yerine merdiven çıkmak gibi) Farkı göreceksiniz.

İleri yaşlar için kaslar en büyük dostunuzdur. Ağırlık Antrenmanı sürenizi ve seviyenizi artırın: Yaş ilerledikçe ağırlık egzersizlerinin önemi artıyor. Kas, yaşı ilerleyen yetişkinlerin adeta gerçek dostu. Vücudunuzdaki kas oranı arttıkça metabolizma hızınız da artıyor ve dinlenik vaziyetteyken de daha fazla kalori yakabiliyorsunuz. Tabii yağa oranla vücudunuza kazandırdığı estetik görünümden bahsetmeye gerek dahi yok. Ağırlık egzersizi aynı zamanda kemik hacminizi artırır, sakatlanmaları ve kemik erimesini önlemeye yardımcı olur. Spor salonunuzda alt ve üst vücut için ağırlık egzersizleri yapmayı ihmal etmeyin.

Kalori, kalp atışı, direnç seviyesini en doğru şekilde hesaplayan egzersiz cihazlarını tercih edin. Koşu, yürüyüş gibi egzersizlerde nabzın bir seviyede tutulması ve kontrollü şekilde artırılıp azaltılması egzersizin faydalı geçmesinde belirleyici oluyor. Nabzın doğru ölçümü, bir sorun esnasında cihazın size yardımcı olması, yaktığınız kaloriden uygulanan dirence kadar verileri en sağlıklı biçimde iletmesi için Life Fitness koşu bantlarından faydalanabilirsiniz. Bu akıllı makineler çalışmanın herhangi bir kesintiye uğradığında kendiliğinden durur, nabzınızı bulundurmanız gereken seviyede egzersizinizi hazırlar, antreman sonrası aldığınız yolu, yaktığınız kaloriyi gösterir.

Bölgesel yağların artışı hormon sisteminizin hediyesidir. Uzun yaşamak istiyorsanız göbeğinizdeki yağı azaltın: Hormon sistemindeki değişimlerin de etkisiyle 40’lı yaşlar genellikle kendinizi daha kalın hissetmeye başladığınız yaşlardır. Cardioda daha fazla vakit geçirerek toplamdaki yaktığınız kaloriyi fazlalaştırmaya çalışın. Koşu bandında 10 – 20 dakika fazla durmak, akşam yürüyüşleri yapmak gibi fırsatları değerlendirin. Kalori yaktıkça programınıza karın egzersizleri de ekleyebilirsiniz. 

Egzersiz sonrası ağrı hissetmemek için esnekliğinizi geliştirin: Her Cardio egzersizinden sonra Streching yapın. Kaslarınızı uzatarak hem sakatlanmalara karşı kendinizi koruyabilir, hem de hareket kabiliyetinizi artırabilirsiniz. Unutmayın, 30’lu yaşlarda hissetmediğiniz ağrılar 40’lı yaşlarınızda size bulabilir. Proaktif olun ve erken önlem almaya dikkat edin.

 

 

 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..