Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Sıcak Havalar Ayaklarınızı Şişirmesin
Sıcak Havalar Ayaklarınızı Şişirmesin
  Trikotilomani Nedir?
Trikotilomani Nedir?

Cinsel İsteksizliğin Nedenleri

Cinsel İsteksizliğin Nedenleri

Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Çam: “Kadınlarda doğum sonrası cinsel isteksizliğin yaşanması normal karşılanmakla birlikte, bu sürecin uzaması ciddi sorunlara sebep olabiliyor, ancak her doğumdan sonra cinsel isteksizlik olmayabilir. Yapılan bir çalışmada bu oranın %20 civarında olduğu bildirilirken, doğum yapan kadınların yüzde 90’ında cinselliğe ilişkin bir endişe söz konusu.”

Hem cinsel isteğin gelişmesi hem de cinsel cevabın tam oluşması için zihinsel hazırlık şart.

Her Doğum Sonrası Cinsel İsteksizlik Olur Mu?

Sağlıklı ve mutlu bir evliliğin temellerinden biri olan sağlıklı bir cinsel yaşam, hamilelik ve sonrasında doğumla birlikte geri plana atılarak çiftlerin birbirinden uzaklaşmasına neden olabiliyor. Kadının yeni doğum yapmış olması, çocuğunun ilginin odağında oluşu da önce kadındaki sonra erkekteki cinsel isteği azaltabiliyor. Kadınlarda doğum sonrası cinsel isteksizliğin yaşanması normal karşılanmakla birlikte, bu sürecin uzaması ciddi sorunlara sebep olabiliyor, ancak her doğumdan sonra cinsel isteksizlik olmayabilir. Yapılan bir çalışmada bu oranın %20 civarında olduğu bildirilirken, doğum yapan kadınların yüzde 90’ında cinselliğe ilişkin bir endişe söz konusu.

Bu Normal Bir Durum Mudur?

Kadının yeni doğum yapmış olması, çocuğunun ilginin odağında oluşu da önce kadındaki sonra erkekteki cinsel isteği azaltabiliyor. Bu durum pek çok nedenden dolayı normaldir.

Sebebi Nedir?

  • Doğum sonrası cinsel isteksizliğin hormonal, fiziksel ve duygusal nedenleri vardır. Hormonal olarak doğum sonrası değişiklikler nedeniyle vajinal kuruluk sık görülür. Bu da ilişkide sorun yaratabilir.

  • Doğum sonrası iyileşen yaralara bağlı olarak zaman zaman cinsel ilişki ağrılı olabilir. Böyle durumlarda altta yatan tıbbi bir sorun (kansızlık, tiroid hastalıkları, vajinal enfeksiyonlar gibi) olmadığının tespit edilmesi için doktora müracaat etmek gerekir.

  • Cinsel isteksizliğin en sık sebepleri duygusal olanlardır. Özellikle doğum sonrası bebek bakımının güçlükleri, yorgunluk, uykusuzluk, ev içinde değişen düzen ve gebe kalma endişesi libido azalmasının nedenleridir.

Ne Kadar Sürmesi Normaldir?

Doğum sonrası cinsel isteksizlik süreci 3 aya kadar uzayabilir.

Eşler Bu Konuda Nasıl Davranmalı?

Hem cinsel isteğin gelişmesi hem de cinsel cevabın tam oluşması için zihinsel hazırlık şart.  Vajina sağlığı, vücut iyileşmesi gibi faktörler sağlandıktan sonra zihinsel olarak da iyileşme ve sekse adaptasyon süreci sağlanmalı. Eşlerin doğum sonrası bu zor dönemde birbirlerine destek olmaları çok önemli. Eşlerin karşılıklı olarak sorunlarını konuşmaları gerekiyor. Bu süreçte psikolojik destek almak da gerekebilir.

İlişkileri Olumsuz Etkilememesi İçin Önerileriniz Var Mı?

Öncelikle tıbbi bir sorun olmadığı tespit edilmelidir. Ağrılı ilişki için kayganlaştırıcılardan faydalanılabilir. Bebek bakımında eşlerin birbirlerine destek olması, bebekten ayrı çift olarak beraber zaman geçirmeleri ve karşılıklı sevgi ve anlayışla sorunları konuşarak çözmeye çalışmaları önemlidir.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..