Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Vitaminsiz Olmaz!
Vitaminsiz Olmaz!
Soğuk Havalar Cildinizi Yormasın
Soğuk Havalar Cildinizi Yormasın

Soğuk Havalarda Kulunç Ağrısına Dikkat!

Soğuk Havalarda Kulunç Ağrısına Dikkat!


Kulunç ağrılarında soğuk havanın da etkisi var. Kış mevsiminde kas sertleşmelerinin daha çok görüldüğüne dikkat çeken Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Binnet, “Özellikle kulunç olarak bilinen sırtın üst kaslarını etkileyen soğuk, zaten kasılı halde olan kasın daha da sertleşmesine neden olarak ağrılara yol açıyor” diyor.

Yaz sıcakları kasları gevşetirken, kış soğukları kasların daha çok kasılmasına neden oluyor. Bu kasılmalardan en çok etkilenen bölgelerden biri, halk arasında ‘kulunç’ olarak bilinen sırtın üst bölgesindeki kaslar. Bu bölgedeki kaslar soğuk havayla birlikte eski elastikiyetini kaybederek sertleşebiliyor. Oysa kış aylarında bu kasları daha iyi koruyarak ağrıların önüne geçebilirsiniz.

Ofis Çalışanları Etkileniyor

Tıbbi adı 'fibromiyalji’ olan kulunç ağrısı, sırt bölgesinde, boynun arka kısmında olabileceği gibi, daha yaygın bir bölgede hissedilebiliyor. Yaşa ve cinsiyete bağlı olmadan, daha sık ofis çalışanlarında sürekli oturma pozisyonuna bağlı olarak ortaya çıkıyor. Ayrıca bu kasları aşırı ve kötü kullanan ve oturma pozisyonu bozuk olan herkes risk altında bulunuyor.

Güne Egzersizle Başlayın!

Kulunç ağrılarıyla karşılaşmamak için sabahları yapılacak birkaç basit germe egzersizi işe yarayacaktır. Bacaklar ile yapılan germe veya esneme egzersizleri kasların uzamasını sağlayarak hareketlere uyumu kolaylaştırıyor. Aynı şekilde sırt bölgesinde her iki kürek kemiğini geriye doğru çekerek gerçekleştirilecek esneme hareketleri faydalı oluyor. Bu hareketi sabahları 5 kez 30 saniye gibi kısa bir süre yapmak bile, kulunç ağrısına karşı etkili. Gün içerisinde de tekrarlayabilir ve oturur pozisyonda hafif doğrulup yine kürek kemiklerini geriye çekerek rahatlayabilirsiniz.

Teşhisi Kolay

Kulunç ağrısının çeken kişinin yakınmaları ve klinik muayenesinden sonra hastalığın tanısını koymak oldukça kolay oluyor. Kişiye kulunç teşhisi konulduysa yapılabilecekler: “Bu ağrılı bölgelere yapılan sıcak uygulamalarla sertleşmiş kasların yumuşatılması amaçlanır. Kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlar ise, şikayetlerin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca manuel terapi (elle yapılan fizik tedavi) ile kaslardaki sertleşme en aza indirgenebilir.”
 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..