Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Çocuklar İçin
Çocuklar İçin "Kidly" Hikayeler Yayında!
Anne Babalar Çocuğunuzla İlgili Merak Ettiğiniz Her Şey Bu Atölyelerde Liv Hospital Aile Atölyeleri 7-10 Eylül’de
Anne Babalar Çocuğunuzla İlgili Merak Ettiğiniz Her Şey Bu Atölyelerde Liv Hospital Aile Atölyeleri 7-10 Eylül’de

2021'de Aile Çocuk Kategorisinde Spotify'de En Çok Dinlenenler- Yılın Özeti Verileri

2021'de Aile Çocuk Kategorisinde Spotify'de En Çok Dinlenenler- Yılın Özeti Verileri

2008 yılında yayınına başlayan Spotify, her yıl Aralık ayında Yılın Özeti verilerini açıklıyor. Bu sene de "Aile - Çocuk" özelindeki yansımalarını duyuran Spotify verilerine göre, en çok dinlenen 10  "Çocuk - Aile Şarkısı" aşağıdaki gibi... 

Çocuk - Aile sekmesinde 2021 yılında Spotify Türkiye’de en çok dinlenen müzikler

1. Adelmar Borrego / Twinkle, Twinkle, Little Star
2. Mingmei Hsueh / Itsy bitsy spider
3. Gregory Oberle / John Brown's Song
4. Maurice Hofer / As I Watch You Sleep
5. Titus S. / Mary Had A Little Lamb
6. Bedtime Friends / Three Blind Mice
7. Blonde Skies / Baa Baa Black Sheep
8. Carter Patterson / Head Shoulders Knees And Toes
9. Torben Overgaard / Brahms lullaby
10. The Wamsutters / My Bonnie Lies Over the Ocean (Piano Version)

Spotify 2021 Özeti Verileri 

Spotify 2021’de de "Yılın Özeti" kampanyasını başlatıyor ve kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimini kullanıcılarla buluşturuyor. Aynı zamanda Spotify, dünya genelinde 381 milyondan fazla kullanıcının her birinin 2021 yılına eşlik eden ve böylece geride bıraktığımız yılın en çok dinlenen sanatçıları, albümleri, şarkıları ve podcast'lerini ortaya koyan listelerini de açıklıyor.

Peki dünya bu yıl kimleri, neleri dinledi? İşte sonuçlar:

2021 yılında dünya genelinde en çok dinlenen sanatçı, 9.1 milyardan fazla dinlenmeyle  Latin trap ve reggaeton müzik türünün son yıllarda öne çıkan ismi Porto Riko’lu sanatçı Bad Bunny oldu.  Bad Bunny’den sonra dünya zirvesini sırasıyla Taylor Swift ve BTS takip etti. Böylece bu senenin dünya genelinde en çok dinlenen sanatçıları listesinde ilk defa bir K-pop grubu zirveye adını yazdırdı.

Spotify’da 2021 yılında en çok dinlenen şarkılar listesinde 1.1 milyardan fazla dinlenmeyle zirvenin sahibi, Olivia Rodrigo’nun drivers license adlı şarkısı oldu. Zirvenin ilk üç sırasında yer alan diğer şarkılar ise sırasıyla; Lil Nas X’ten MONTERO (Call Me Your Name) ve The Kid LAROI ile Justin Bieber’in birlikte seslendirdikleri STAY oldu.

2021 yılında dünya genelinde en çok dinlenen albümlerde ise iki kadın sanatçı öne çıktı. Olivia Rodrigo’nun SOUR, Dua Lipa’nın Future Nostalgia albümleri listenin ilk sırasına yerleşirken, bu iki kadını Justin Bieber’ın justice albümü takip etti. 2021 yılında dünya genelinde en çok dinlenen podcast yayınlarında zirve değişmedi. The Joe Rogan Experience, listenin birinci sırasında yer alırken, Call Her Daddy ve Crime Junkie de listenin iki ve üçüncü sırasına yerleşti.

İşte Türkiye’de 2021 yılında en çok dinlenenler: Rap, pop, rock ve indie

2021 yılında Türkiye’de en çok dinlenen sanatçı bu sene de değişmedi ve Ezhel 2021 yılında dördüncü kez üst üste Türkiye genelinde Spotify’da en çok dinlenen sanatçı oldu.

Ezhel’i yine bir rap sanatçısı olan UZI ve hemen ardından ise yıllardır ilk beşteki yerini koruyan Sezen Aksu takip etti. Türkiye’de en çok dinlenen şarkılar listesinde Sefo’dan Bilmem mi?, Madrigal’den Seni Dert Etmeler, UZI’den Krvn, Ezhel’den Bul Beni ve pop müziğin son yıllarda yükselen ismi Edis’ten Martılar adlı şarkılar yer aldı.
 

 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..