Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Hamilelikte Yapılması Gereken Testler
Hamilelikte Yapılması Gereken Testler
Hamilelikte 34. 35. ve 36. Haftalar
Hamilelikte 34. 35. ve 36. Haftalar

Hamilelikte 37. 38. 39. ve 40. Hafta

Hamilelikte 37. 38. 39. ve 40. Hafta

 

37.HAFTA

Siz:  37. haftayı dolduran hamilelikler miadını tamamlamış kabul edilir. Ama bebeğiniz gelişimini devam ettirmektedir. Ağırlaşan vücudunuz hareketlerinizi etkiler. Sık gelen kasılmalar daha heyecanlı olmanıza neden olabilir. Bebek artık doğum kanalına yerleşmeye başladığından hareketleri azalacaktır daha az hareket ettiğin hissedebilirsiniz. Bu haftaya kadar rahim ağzınız ve onu rahime bağlayan kanal sümüğümsü bir tıkaç tarafından korunmaktaydı. Bebeğin baskısı sonucu bu mukus vajinanızdan gelebilir. Buna halk arasında “nişan gelmesi” de denir. Bu doğumdan bir iki hafta önce olabileceği gibi hemen doğum öncesi de gerçekleşebilir.

Bebeğiniz: 37 haftasını doldurmuş bir bebek dış dünyaya hazırdır ama anne karnında olduğu her anı da değerlendirir. Hızla yağ depolamaya ve kilo almaya devam eder. Bu haftada günde 25-30 gr alır. Genelde erkek bebekler kız bebeklere göre daha fazla yağ depolarlar ve daha kilolu doğarlar. Rahim içinde soluk alıp verme hareketleri yapar. El göz koordinasyonu gelişmeye başlar. Eli ile kavrama hareketi yapabilir. Amniyon sıvısına göre çok büyüdüğünden hareket etmesi zorlaşmıştır.

 

Beslenmenizde ara öğünlerinizde neler yiyebilirsiniz merak ediyorsanız; tıklayın.

 

38.HAFTA

Siz: Bu haftadan itibaren doğum sancılarının nasıl bir şey olduğunu öğrenmenizde fayda var. Hamilelerin %75’i 38-42 haftalar arası doğum yapmaktadırlar. Eğer siz sezeryanla doğum yapacaksanız doktorunuz bu hafta içinde doğumu gerçekleştirebilir.

Bebeğiniz: Artık bebeğinizin yağ birikimi yavaşlamıştır. Bu yüzden kilo alımı da azalır. Eme hareketini geliştiren bebeğiniz sürekli içinde bulunduğu amniyon sıvısını yutar. Bebeğin sindirim sistemi ve cildinden dökülen hücreler bu sıvı ile birlikte bebek tarafından yutularak ilk barsak içeriğini oluşturur. Buna da mekonyum denir. Bebek herhangi bir nedenle anne karnında sıkıntıya düşerse ilk olarak bu mekonyumu yapar. Artık bebeğiniz sabırsızlıkla dışarı çıkmayı beklemektedir.

39.HAFTA

Siz: Artık son haftaya girdiniz. Doğumun başladığını haber vern amniyon zarının yırtılması ve suyun gelmesi olasıdır. Bazen şiddetli bazense yavaş olan bu akıntıyı hissettiğiniz an doktorunuza haber verin ve hastaneye ulaşın. Bu haftada dikkat etmeniz gereken bir konu da dengenizi korumaktır. Bebeğin aşağı hareketi sonucu vücudunuzun denge merkezi değişmiştir. Yürümenizi, ayakta durmanızı buna göre ayarlamanız gerekecektir.

Bebeğiniz:  Sizden bebeğinize geçen antikorlar sayesinde bebeğiniz enfeksiyonlara karşı en az 6 ay daha dirençli olacaktır. Bebeğinizin cildini kaplayan kremsi madde yokolmaya başlamış, tüyler hemen hemen hiç kalmamıştır. Bu haftada bebeğinizin boyu ortalama 49 cm, ağırlığı 2650-3800 gr arasındadır.

40.HAFTA

Siz ve Bebeğiniz: Artık kucaklaşmaya hazırsınız. Sabırlı olun her an doğum başlayabilir. Bu haftada doktorunuz sizi 3 günde bir görmek isteyecektir. Rahim ağzı açıklını sürekli ölçer. 10 cm. E ulaşan açıklıkta doğumun birinci evresi tamamlanmış sayılır. İkinci evrede bebek kanalda ilerleyip doğacaktır.       

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..