Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Bebeğiniz Doğmadan Mutlaka Almanız Gereken 5 Ürün
Bebeğiniz Doğmadan Mutlaka Almanız Gereken 5 Ürün
Kordon Kanı Nasıl Alınır ve Saklanır?
Kordon Kanı Nasıl Alınır ve Saklanır?

Gebelik Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Gebelik Hesaplaması Nasıl Yapılır?

 

Gebelik hesaplama artık, uzmanların yöntemleri ile hafta hafta olarak hesaplanmaktadır. Gebeliği önceleri uzmanlar ay ay hesaplarlardı. Bu gün ise bebeğin gelişimini hafta hafta gözlemleyerek doğum zamanını belirleyebiliyorlar.
Ay olarak hesaplandığında gebelik 9 ay 10 gün sürebilir deniyor. Hafta hafta hesaplandığında ise gebelik için 40 ila 41. hafta arası bir tarih veriliyor. Aslında gebelik 37. haftadan itibaren 40. haftaya kadar olan tarihler arasında bir gün gerçekleşebilmektedir. Bu nedenle anne adayı 37. haftaya girildiğinden itibaren bebek ve hastane hazırlıklarını yapmalı ve evinin kapısına hazırladığı çantayı yerleştirmelidir. Detaylı bilgi için: http://jinekoloji.com/hamilelik-haftasi-nasil-hesaplanir

Gebelik hesaplama nasıl olur?

Gebelik hesaplama anne adayının son adet tarihinin (sat) net bilinmesi ile hesaplanır. Son adet tarihine kısaca sat denir. Son adet tarihinin bilinmesi önemlidir. Bu nedenle her kadının mutlaka sat tarihini bilmesi gereklidir.

Gebelik hesaplamanın en pratik yolu:

Sat dönemini anne adayı net biliyorsa son adet tarihinden 3 ay geriye gider ve üzerine 7 ilave ederse işte doğum yapacağı zamanı bulmuş olur.

Hafta hafta ve ay ay gebelik hesaplama

1 - 4. hafta arası: 1. ay oluyor; bu ayda bebeğinizin oluşumundan habersiz olursunuz. Herhangi bir belirti vermez. Hamile kalmak istiyorsanız heyecanlı günler sizi bekliyor demektir.

5 - 8. hafta arası: 2. ay oluyor; bu ay bebeğinizin kafatası oluşuyor. Fakat bebeğiniz henüz embriyo şeklinde… Aşerme dönemi bu aydan başlar ve ortalama 2 ay daha devam eder.

9 - 13. hafta arası: 3. ay oluyor; bu ay bebeğinizin organları oluşmaya devam eder. Aşerme yoğunlaşır.

14 - 17. hafta arası: 4. ay oluyor; bu ay bebeğinizin organları gelişir bebek biraz kuvvetlenir ve hareketlenir hafif tekmele bu ay başlar. Bebeğin cinsiyeti de bu ay net belli olur.

18 - 21. hafta arası: 5. ay oluyor; bu ay bebeğiniz daha hızlı büyür ve kuvvetlenir. Kuvvetli tekmelerle kendisini bir hayli hissettirir. Anne adayının karnı dışarıdan belli olur. Bu ay organlar daha da gelişmiştir. Artık bebeğiniz elini ağzına götürüyordur.

22 - 26. hafta arası: 6. ay oluyor; bu ay bebeğinizin tüm iç organları gelişmeye başlar. Bunlar böbrek, mide, karaciğer, dalak, bağırsaklar gibi organlardır.

27 - 31. hafta arası: 7. ay oluyor; bu ay bebeğin bedeninde tüycükler çıkmaya başlar. Derisi şeffaflıktan ten rengine dönüşmeye başlar.

32 - 36. hafta arası: 8. ay oluyor; bu ay bebeğin akciğerleri gelişir. Bağırsakları gelişimini tamamlar. Bebek yavaş yavaş kanala doğru yönelmeye başlar.

37 - 40. hafta arası: 9. ay oluyor; bu ay bebeğiniz artık gelişimini tamamladı. Her an doğum gerçekleşebilir. Bu nedenle tüm hazırlıkların tamamlanması mühimdir.

Kaynak: jinekoloji.com

 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..