Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Cildiniz Gerilmesin
Cildiniz Gerilmesin
İnanmayın
İnanmayın

Anne Adayları Dikkatine!

Anne Adayları Dikkatine!

Acıbadem Kadiköy Kadın Hastalıkları Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Melih Atahan Güven, anne adaylarına sesleniyor!

Sevgili Anne Adayları,

Hamilelik sağlıklı bir bireye sahip olmak ve hamileliğinizin mutlu bir şekilde sonlanması sizlerin ve de bizlerin ortak amacıdır. Bu kapsamda hamileliğiniz sırasında bir perinatoloji uzmanına (NT taraması ve Detaylı-Ayrıntlı Ultrason için veya tüm gebeliğin takibi için), riskli gebeliğiniz var ise perinatolog gözetiminde hamileliğinizi sürdürmenizde fayda vardır. Perinatoloji uzmanı (perinatolog) aynı zamanda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olup riskli gebeliklerin yanında normal gebeliklerin takibini ve doğumunu da yaptırmaktadır. Aşağıda verilen tanımlamalar bu doğrultuda önem kazanmaktadır.


Perinatoloji (Gebelik Takibi-Teşhis-Tedavi)


Gebelikten önce veya gebelik sırasında problemi tespit eden, teşhis ve tedavisini uygulayan uzmanlık alanı olup hem anne hem de bebeğin sağlığı ile ilgilenen bir bilim dalıdır.


Perinatolog (Perinatoloji Uzmanı)


Perinatolog (Perinatoloji Uzmanı) ise kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olduktan sonra ek olarak akredite üst ihtisas programında en az 3 yıl süre çalışıp bu konuda yan dal uzmanlık eğitimi alan kimselere (yüksek riskli gebelikler uzmanı – Perinatoloji uzmanı) verilen ünvandır. Perinatologlar, gebelik düşünen risk altındaki ve gebeliğinin sağlıklı olup olmadığını öğrenmek isteyen tüm anne adaylarını değerlendirir. Eğer anne veya bebekte gebelik sırasında tespit edilen problem veya komplikasyonlar varsa perinatoloji uzmanı bunların tanı – tedavisini düzenler ve aileyi olası sonuçlar hakkında bilgilendirir.

Aşağıda sıralanan işlemler gebelikte sağlıklı bir sonuç alabilmek adına perinatolog (perinatoloji uzmanı) tarafından gerçekleştirilmelidir;

  • Nukal kalınlık (NT=ense kalınlığı) ölçümüve takiben ikili kombine testin yapılması ve sonucun  değerlendirlmesi.
  • Detaylı – Ayrıntılı Ultrasonografi (ileri düzey USG – 2. düzey USG- Anomali taraması)
  • Fetal Ekokardiyografi değerlendirmesi.
  • Maternal – Fetal Doppler değerlendirmesi.
  • Koryon Villus Örneklemesi (CVS) uygulaması.
  • Amniyosentez uygulaması.
  • Kordosentez uygulaması.
  • İntrauterin tedavi (intrauterin transfüzyon, redüksiyon-indirgeme (dörtten-üçten ikize veya teke bebek sayısını indirme), anne karnında bebeğe şant uygulaması vb.)
İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..