Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Havuçlu Ispanak Çorbası

Malzemeler

4 kişilik

  • 1 adet kuru soğan

  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ

  • Yarım kg taze ıspanak

  • 1 adet havuç
  • 5 su bardağı su

  • Tuz, karabiber

Hazırlanış

  • Ispanakların kök kısımlarını kesip yapraklarını bol suda 15 -20 dakika bekletin. Sudan alıp akan sudan geçirin ve ikinci kap suyun içine biraz sirke ekleyip ıspanakları sirkeli suda 10 dk bekletin. Durulayıp süzgece alın. Havucu soyup rendeleyin.
  • Soğanı yemeklik olarak doğrayın. Yağı ve soğanı tencereye koyup ocağı yakın. 1 çay kaşığı kadar şeker ve tuz ekleyip kavurmaya başlayın. Havucu ilave edip karıştırın.
  • Ispanakları elinizle ikiye bölerek tencereye ilave edin. Ispanaklar ölene kadar karıştırın. Üzerine 4 bardak kaynar su ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
  • Çorbayı blender'dan geçirip karabiber ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Maliyeti: 3.50 TL 

**Ispanak ve havuç kış mevsiminin en güzel sebzeleri. Fiyatı da kış boyunca ekonomik olan ıspanakla yumurtalı, pirinçli, kıymalı yemeğini yapabilir, değişik sebze çorbalarında ve böreklerde kullanabilirsiniz.

Tarif: Fairy Ekonomik Tarifler

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?