Havuçlu Ispanak Çorbası
Malzemeler
4 kişilik
- 1 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- Yarım kg taze ıspanak
- 1 adet havuç
- 5 su bardağı su
- Tuz, karabiber
Hazırlanış
- Ispanakların kök kısımlarını kesip yapraklarını bol suda 15 -20 dakika bekletin. Sudan alıp akan sudan geçirin ve ikinci kap suyun içine biraz sirke ekleyip ıspanakları sirkeli suda 10 dk bekletin. Durulayıp süzgece alın. Havucu soyup rendeleyin.
- Soğanı yemeklik olarak doğrayın. Yağı ve soğanı tencereye koyup ocağı yakın. 1 çay kaşığı kadar şeker ve tuz ekleyip kavurmaya başlayın. Havucu ilave edip karıştırın.
- Ispanakları elinizle ikiye bölerek tencereye ilave edin. Ispanaklar ölene kadar karıştırın. Üzerine 4 bardak kaynar su ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
- Çorbayı blender'dan geçirip karabiber ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Maliyeti: 3.50 TL
**Ispanak ve havuç kış mevsiminin en güzel sebzeleri. Fiyatı da kış boyunca ekonomik olan ıspanakla yumurtalı, pirinçli, kıymalı yemeğini yapabilir, değişik sebze çorbalarında ve böreklerde kullanabilirsiniz.
Tarif: Fairy Ekonomik Tarifler
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler