Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Labne Peynirli Havuç Çorbası

Malzemeler

  • 400 gr havuç

  • 1 soğan

  • 1 patates
  • 
1 dilim taze zencefil

  • 1 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 
1 yemek kaşığı un

  • 100 gr labne peyniri

  • 1 çay bardağı süt

  • 3-4 su bardağı su veya tavuk suyu

  • Tuz

Hazırlanış

Havucu, soğanı ve patatesi temizleyip yıkayın ve tencereye koyun. Üzerine zencefili ve sarımsağı ekleyin. Son olarak 3 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan sebzeleri el blenderinden geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Ayrı bir tencerede tereyağını, zeytinyağını ve unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sebzeli malzemeyi ilave edin. Kalan 1 su bardağı suyu da ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dk pişirin. Sütü ve labne peynirini ayrı bir kasede karıştırın. Havuç çorbasına yavaşça ekleyip hızlıca karıştırın. Tuzu da ilave edip 1 dk kaynatın ve ocaktan alıp servise sunun.
Not: Çorbanın su miktarını istediğiniz kıvama göre ayarlayın. 

Tarif ve fotoğraflar: Tijen Aktay

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?