Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Sebzeli Alaca Pilav

Malzemeler

1 adet orta boy havuç
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çorba kaşığı tereyağ (20 gr)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3,5 su bardağı sıcak su
Tuz, az karabiber

Hazırlanış

  • Pirinci ılık su ile ıslatıp 10 dakika bekletin. Bulguru süzgece koyup akan suyun altında yıkayıp süzün.
  • Havucu minik küpler halinde doğrayın. Yağları pilav tenceresinde ısıtıp havuçları ekleyin ve havucun rengi yağa çıkana kadar karıştırarak kavurun. Yıkanmış süzülmüş pirinci ve bulguru ekleyin. Tuzunu ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Yeşil mercimeği ve 3,5 bardak sıcak suyu ilave edin. Karıştırıp kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu tamamen çekince bir kez karıştırıp karabiber serpin. Kapağını kapatıp pilavı demlenmeye bırakın. 20 dakika kadar dinlendirin. Harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Maliyeti: 4,5 - 5 TL

 Son derece sağlıklı, doyurucu ve bereketli olan bu pilavı yoğurt veya ayranla sunabilirsiniz.

Tarif: Fairy Ekonomik Tarifler

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?