Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Ballı Saray Sarma - 4 kişilik

Malzemeler

3 yufka

1 buçuk su bardağı tahin

1 su bardağı Balkovan Çiçek Balı

1 tatlı kaşığı mahlep

1 su bardağı dövülmüş fındık

Üzeri için:

1 yumurtanın sarısı

• 1 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanış

Tahin, Balkovan Çiçek Balı, mahlep ve fındığı bir kâsede karıştırın. Yufkanın birini tezgaha yayın ve üzerine ballı karışımın 1/3’ünü sürün. 2’nci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi yapın. 3’üncü yufkanın üzerine kalan ballı harcı sürdükten sonra yufkaları ortadan ikiye kesin. 2 ayrı yufkayı yuvarlak kısımlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Bu arada fırınınızı 170 dereceye getirin. Daha sonra rulo yufkaları 5 cm genişliğinde kesin. Kestiğiniz dilimleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?