Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Simit Katmer

Malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gr un
  • 100 gr su
  • 10 gr tuz

İçinin malzemesi için:

  • 100 gr toz fıstık
  • 75 gr şeker
  • 75 gr kaymak
     

Hazırlanış

Önce derin bir kaba un, su ve tuzu koyup iyice yoğurun. Sonra hamurunuzu yumak haline getirip üzerini yağlayıp hazırlayın, bir gün boyunca dolapta dinlendirin.

Sonrasında hamuru incecik açın. Klasik bir katmer yapmak istiyorsanız içerisine malzemeleri koyup katlayın. Simit katmer için ise hamuru katladıktan sonra yuvarlak rulo hale getirin, ucunu birleştirerek, simit formu oluşturun.
200 derece fırında 8 dk pişirin. Afiyet olsun!
Tarif: Küşleme Kebaphan’ın ustası Onur İbili'den  

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?