Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Korona Pandemisinde Beslenmede Dikkat Edilmesi Gereken 9 Önemli Nokta!
Korona Pandemisinde Beslenmede Dikkat Edilmesi Gereken 9 Önemli Nokta!
Mandalinadan Gelen Sağlık
Mandalinadan Gelen Sağlık

Soğuk Havalarda Vücudu Destekleyen Ballı İçecekler

Soğuk Havalarda Vücudu Destekleyen Ballı İçecekler

Soğuklarla birlikte üst solunum enfeksiyonuna bağlı hastalıklarda artış yaşanıyor. Hastalıklara karşı etkin çözümlerin başında hastalığa yakalanmamak geliyor. Vücudun birçok ihtiyacını içerdiği çeşitli vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotiklerle ham bal ve arı ürünleri karşılayabiliyor.

Ahmet Bağran Aksoy, “Mevsimsel hastalıklara karşı pastörizasyon işlemi görmemiş ham bal, polen, arı sütü ve propolis tüketiminde kişiler vücudunu zırhlayabilir ve hastalıklara karşı direnç gösterebilir” d,yor.

Bal ve Kuru Nane Karışımı

Kurutulmuş nane yaprakları diyabetli kişiler üzerinde iyileştirici etkiye sahip olduğu gibi solunum bozuklu sorununu önler ve beyin fonksiyonlarının gelişimine katkı sağlar. Bu nedenle yemek öğünlerinize eklemek iyi bir fikir olabilir.
Tüketim şekli;
➢ Küçük bir kaseye nane tozlarını koyun.
➢ 2 yemek kaşığı bal ekleyin ve karıştırın.
➢ Ardından bu karışıma ölçüsüne göre ılık su ekleyin.
➢ Her gün aç karnına düzenli bir şekilde tüketin.
 

Bal ve Tarçın Karışımı

Tarçın, yüksek antioksidan içeriği sayesinde yaşlanmayı geciktirir, enfeksiyon hastalıklarına karşı korur ve stresi azaltmaya yardımcı olur. Ham balın kilo kaybı ve kan lipitleri üzerinde yararlı bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Balın içine tarçın eklenmesi de kan şekerini azaltabilir ve bağışıklık sisteminizi kötü kolesterolden temizleyebilir.
Tüketim şekli;
➢ Tarçın çubuklarını kaynatın.
➢ Tarçın suyunu bir bardağa koyun ve içine bir yemek kaşığı bal ekleyin.
➢ Bu karışımı her hafta 3 kere düzenli olarak tüketin.
 

Propolis, Bal ve Süt

Propolis bağışıklık sistemini destekler, soğuk algınlığından korunmak için kullanılır, hücre yenileyici özelliğe sahiptir ve yapılan araştırmalarda, ülserler, iltihaplı hastalıklar, yanıklar için olumlu etkileri görülmüştür. Propolisi bal ve süt ile birleştirerek hem olumlu etkilerini arttırabilir hem de solunum yolu rahatsızlıklarından korunabilirsiniz.
Tüketim şekli;
➢ Sıcak bir bardak sütün içerisine bir tatlı kaşığı bal ekleyin.
➢ Üzerine yarım çay kaşığı toz propolis ekleyin.

 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..