Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Online Terapi Hizmeti Nedir? Online Terapistin Rolü ve En İyi Online Terapi Uygulamaları
Online Terapi Hizmeti Nedir? Online Terapistin Rolü ve En İyi Online Terapi Uygulamaları
 Erkeklerin Aldattığına Dair 12 İşaret
Erkeklerin Aldattığına Dair 12 İşaret

Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Çiftler arası yaşanan anlaşmazlık, şiddetli geçimsizlik anlaşmalı ya da çekişmeli boşanma davasına başvurmalarına yol açar. Eşler arası yaşanan anlaşmazlıklar, fiili birlikteliklerin sona ermesine neden olur. Tarafların var olan evliliği ise anlaşmalı ya da çekişmeli olmak üzere sonlanır. Eğer ki boşanma davası tek taraflı şekilde yapılacaksa o zaman iki eş tarafından anlaşmalı protokolü imzalaması gerekir. Anlaşmalı boşanma davalarının bir ve yahut iki celse de sonuçlandığını söyleyebiliriz. Fakat çekişmeli boşanma davaları ise anlaşmalı boşanma davalarına oranla daha uzun süreyi kapsayabilir.

Boşanma davasının açılmasında altında yatan pek çok sebepler olabilir. Böyle bir durumda ise boşanma davası açma isteği ortaya çıkar. Boşanma davası nasıl açılır bilmeyenler hemen bu soruya hızlı şekilde cevap arama niyeti içerisinde olur.

Boşanma Davası Açma

Boşanma davalarında taraflardan birinin davaya itirazı çekişmeli boşanmaya dönmesine neden olur.  Çekişmeli boşanma davaları açmak isteyenler kanuna göre hareket etmeleri gerekecektir. Özel ve genel olmak üzere boşanma sebepleri gereklerince dava açabilme yetkisine sahip olacaksınız. Özel ve genel boşanma sebeplerine dair bir bilgi vermemiz gerekirse:
• Akıl hastalığının olması
• Zina
• Terk edilme
• Onur kırıcı davranış
• Hayata kast
• Suç ve haysiyetsiz bir yaşamın sürülmesi

Sebepleri söz konusuysa o zaman tek taraflı olarak da boşanma davaları açılabilir. İşin uzmanı olan avukatlardan alacağınız destekler sayesinde boşanmaların bir an önce lehinize göre sonuçlanmasını da sağlayabilirsiniz.

Özel boşanma sebepleri söz konusuysa davayı açacak olan eş, karşı tarafın kusurlu olduğunu ispatlamak zorunda olmayacaktır. Burada önemli olacak faktörlerden biri ise yalnızca özel boşanma sebebinin söz konusu olduğunu ispatlamaları gerekecektir. Bu konular hukuki bilgiyi kapsamış olmasından dolayı boşanma avukatından mutlaka destek alınması gerekecektir. Özel sebeplerin yanı sıra genel boşanma sebepleri de söz konusu oluyor. Bunların neler olduğuyla ilgili olarak bir araştırma yapıldığı zaman evlilik birliklerinin sarsılması, ortak yaşamın yeniden kurulmasında güçlük yaşanma, eşlerin anlaşma sıkıntısı çekmesi denebilir.

İzmir Boşanma Davası Açma

Boşanma davasını açacak olanlar haliyle hangi adımların izlenmesi gerektiğini merak eder. En iyi boşanma avukatı tercih edildiği taktirde davaların daha sorunsuz ve pürüze sebebiyet verilmeden sonuçlanmasını sağlamaya başlamış olursunuz. Boşanma talepli bir dilekçenizi hazırladıktan sonra hukuk büromuza gelerek deneyimli avukatlarımız nezdinde bir davanın başlatılmasını sağlayabilirsiniz.

Boşanma davalarına bakıldığı zaman görevli mahkemenin aile mahkemesi olduğunu bilmelisiniz. Eğer ki yaşadığınız bölgede bir aile mahkemesi yoksa o zaman asliye hukuk mahkemesi da davalarınızla ilgilenecektir.

Anlaşmalı Boşanma Davası Açma Süreci

Anlaşmalı boşanma davası, her iki tarafında isteyerek ortak imzaladıkları davaların başında yer alır. Her iki taraf anlaşma sağlandığından dolayı bu davanın bir bakıma formalite haline dönme durumu olduğunu söyleyebiliriz. Eşler ise anlaşmalı boşanma protokolü imzalar. İmzalama işlemleri sonrasında ise ilgili mahkemeye sunarak evliliğin fiilen sona ermesini sağlayabilir. Fakat anlaşmalı boşanmanın yapılabilmesi içinde evliliğin en az 1 sene sürmüş olması gerekecektir.
Her iki eşin de anlaşmalı bir şekilde açmış olduğu boşanma davaları, birlikte başvurduğu şeklinde gerçekleşmelidir. Boşanma davası açarken hem mal paylaşımı hem de çocukların durumuyla ilgili olarak bir anlaşma yapmaları gerekir. Eşler bu hususlar ile ilgili olarak aralarında sözleşme yapabilir. Bu sözleşme tutanağa geçirilerek imzalayarak sözleşmeye uygun şekilde hareket edilebilir. Anlaşmalı boşanma davası 2 celsede sonuçlanırken çekişmeli boşanma davaları 1.5 ile 7 yıl arasında sonuçlanabiliyor.

Hukuk büromuzdaki en iyi avukatlardan gerek anlaşmalı gerekse de çekişmeli boşanma davaları için hizmet talebinde bulunabilirsiniz.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..