Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Çocuklar İçin Tatil Valizi- Neler Olmalı?
Çocuklar İçin Tatil Valizi- Neler Olmalı?
Besin ve İlaç Alerjileri  Çocuklarda Artış Gösteriyor
Besin ve İlaç Alerjileri Çocuklarda Artış Gösteriyor

Çocuğunuz Hastalanmadan Alabileceğiniz Önlemler

Çocuğunuz Hastalanmadan Alabileceğiniz Önlemler


Yaz mevsiminde çocuklar farklı nedenlerle hastalanabiliyorlar. Eğlence ve neşeyle geçirilen zamanlar kabusa dönüşebiliyor. Tatilde çocuğun hastalanması ise başlı başına bir sorun. Tatilde çocukların sık yaşayabileceği hastalıkların başında, ishal, ateş, alerji, güneş çarpması ve besin zehirlenmesi geliyor. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aziz Polat tatil  yolculuğu ve denizde hastalıklardan korunmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda önerilerde bulunuyor.

Çocukların yeterince su içmesini sağlayın

Sıcak güneş ve nem vücudun sıvı ihtiyacını artırır. Su kaybı artar.  Bebeğinizi daha sık emzirin, çocukların da yaşına ve kilosuna göre her gün mutlaka 5-6 bardak su içmelerine özen gösterin.

İlaç çantanızı yanınızdan ayırmayın
 

Tatilde ihtiyaç duyabileceğiniz çocuk ilaçlarını mutlaka yanınıza alın. Ağrı kesici ve ateş düşürücü şuruplar, güneş kremleri, sinek kovucular, cilde sürülen pişik, yanık ve alerji kremleri, ateş ölçer, yara bandı, buz torbası mutlaka yanınızda olmalı.


Güneşten korumak için mutlaka önlem alın

Yazın çocuklarda güneş çarpmasına çok sık rastlandığından çocuklarınızın güneşte kalma süresi ve saatlerine dikkat edin. Plaja ya da havuza gitmeden yarım saat önce güneş kremini mutlaka sürün. Güneş gözlüğü, şapka ve uzun kollu giysilerle güneşin zararlı ışınlarından korunması için önlem alın.


Yiyeceği besinlerin temiz ve taze olmasını sağlayın

Sebze ve meyveleri iyice yıkamadan yememesine dikkat edin. Suyun temizliğinden emin olun. Tesislerde özellikle tuvalet hijyeni çok önemli. Yeterince klorlanmış ve kalabalık olmayan havuzları kullanın, temiz denizde yüzdürün. El, ayak, cilt ve vücut temizliğine dikkat edin. Çocuklara sık sık duş aldırın. Bunlar sayesinde birçok mikrobik hastalık önlenmiş olacaktır.

Abur cubur yerine sağlıklı besinleri tüketmesini sağlayın

Süt, yumurta, peynir, bal, tereyağ, domates, salatalık, yeşillik, kepekli veya tam buğday ekmek, taze meyve suyu gibi besinlerle mutlaka kahvaltısını yaptırın. Yağlı, kızartılmış ağır yemekler veya fastfood yerine, sebze ağırlıklı, zeytinyağlı, sindirimi kolay yemekler yedirin. Yemekler günlük olmalı ve uzun süre dışarıda bekletilmemeli. Özellikle tavuk, sütlü ve kremalı pastalar sıcakta kolayca bozulup besin zehirlenmesine yol açabilir. Ara öğünlerde yoğurt, cacık, meyve tüketilebilir. Dondurma günde 1-2 top yenebilir. Şeker, çikolata, cips, abur cubur gıdalar sağlığa zararlı olduğu gibi, özellikle yaz aylarında ishale de yol açabileceğinden uzak tutun.

Klima çocukları daha çabuk çarpar

Çocuklar ani ısı değişikliklerine uyum sağlayamazlar. Oda çok serin olmamalı, sıcaklık 18-21 dereceye ayarlanmalı. Çocuklar odada iken uzun süre klima çalıştırılmamalı. Klimanın karşısında durulmamalı. Klima etkisiyle nezle benzeri semptomlar, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, boğazda kuruluk, ağrı, öksürük olabilir. Temizliği iyi yapılmamış klimalardan bazı mikroplar bulaşıp akciğer enfeksiyonu yapabilir” diyor.

Islak mayosunu değiştirin

Özellikle kız çocukları idrar yolu enfeksiyonuna daha yatkın olduklarından; havuz ve denizin temiz olması, suda uzun süre kalmaması, ıslak kıyafetlerin hemen değiştirilmesi, sık sık duş alınması, tuvalet temizliğinin iyi yapılması, idrarını uzun süre tutmaması, kabızlık varsa tedavi edilmesi çok önemli. İdrar yaparken ağrı, sık idrara gitme, idrardan kan gelmesi, ateş, karın ağrısı, kusma durumunda hastaneye başvurun.


Denizde ve havuzda gözünüz üzerinde olsun

Kaza ve boğulmalara karşı çocukları yakından izleyin ve acil müdahale için yakınlarında bulunun. Küçük çocukları tek başına kesinlikle bırakmayın. Acil yardım için hemen 112’yi arayın.

Böceklerden korumak için çocuk böcek koruyucu kullanabilirsiniz

Sivrisinek ısırmasına karşı oda içinde kullanılan sinek kovucu aparatlar veya cibinlik kullanılabilir. Arı, böcek, akrep gibi haşeratın çocuklara yaklaşmaması için tedbir alın.

Uyku düzenini sağlayın

Çocukların tatilde uyku düzenleri değişiyor. Ancak çocukların büyümeleri ve dinlenmeleri için yeterli süre (10-12 saat) uyumaları gerekiyor. Düzenli uyku için oda sıcaklığı çok soğuk veya çok sıcak olmamalı, akşam yemekleri geciktirilmemeli ve ağır olmamalı, oda sessiz ve loş olmalı, yatmaya yakın hiçbir şey yenmemeli. Telefon ve tabletin de yatmadan iki saat önce kapatılmasına dikkat edin.

 

 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..