Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Sıcaktan Makyajınız mı Akıyor?
Sıcaktan Makyajınız mı Akıyor?
Makyaj Bilginizi Test Etmek İster Misiniz?
Makyaj Bilginizi Test Etmek İster Misiniz?

Cildinizi Nasıl Nemlendireceğinizi Biliyor Musunuz?

Cildinizi Nasıl Nemlendireceğinizi Biliyor Musunuz?

 

Hepimiz sağlıkla parlayan canlı ve taze bir cilde sahip olmayı isteriz. Ancak bunun için sağlıklı beslenmenin ve spor yapmanın yanı sıra cildin nem dengesinin de korunması gerekiyor. İşte biz de bundan yola çıkarak cilt nemlendirmesi hakkında minik bir test hazırladık. Soruları cevaplarken hem bilginizi sınayacak hem de bilmediklerinizi öğreneceksiniz.  

SORULAR

1- Yüzü sabunla yıkamanın cilde hiçbir zararı yoktur.

·         Doğru      Yanlış

 

2- Nemlendiricilerin içerikleri cilt tipine göre değişir.

·         Doğru      Yanlış

 

3-Yağsız ciltlerin nem konusunda sorunları olmaz.

·         Doğru      Yanlış

 

4- Nemlendiriciler kırışıklıkları önlemede etkili değildir.

·         Doğru      Yanlış

 

5- Kuruyan cildin nem kazanması ve ölü hücrelerden temizlenmesi için haftada bir kez soyma işlemi (peeling) yapılmalıdır.

·         Doğru      Yanlış

 

6- Sıcak limonlu su içmek cildi kurutur.

·         Doğru      Yanlış

 

7- Cildin kurumasının nedenleri; suyun uçması, yağ bezelerinin iyi çalışamaması ve yaşlanmadır.

·         Doğru      Yanlış

 

8- Kışın cildimiz daha kolay nem kaybına uğrar.

·         Doğru      Yanlış

 

9- Uygun bir nemlendirici ve gece kremleri, kuru ciltleri rahatlatır, besler ve dengeler.

·         Doğru      Yanlış

 

10- Cildi düzenli olarak nemlendirilmeye gerek yoktur.

·         Doğru      Yanlış

 

11- Göz çevresinde farklı bir nemlendirici kullanmak gerekir.

·         Doğru      Yanlış

 

12- Yağlı nemlendiriciler siyah noktalara neden olur.

·         Doğru      Yanlış

 

13- İçinde bulunulan ortamdaki havanın nemi cildi etkilemez.

·         Doğru      Yanlış

 

CEVAPLAR

1-      Yanlış: Cilt temizliğinde sabun kullanmayı tercih ediyorsanız çok dikkatli olmanız gerekiyor. Bunun için dermatolojik sabunları (bar) tercih etmenizde fayda var. Ayrıca kullandığınız sabunun pH değeri cildinizin pH değerine (genellikle 5.5) uygun olmalı.

2-      Doğru: Her cilt tipine farklı nemlendiriciler uygulandığı için bu nemlendiricilerin içerikleri de haliyle farklıdır. Örneğin, yağlı ciltler için hazırlanan nemlendiricilerde su bazlı aktifler bulunurken, kuru ciltler için hazırlananlarda yağ bazlı aktifler kullanılıyor.

3-      Yanlış: Nemsizlik tüm cilt çeşitlerinin yaşadığı bir olaydır. UV ışınları, soğuk, kirli hava gibi olumsuz dış etkenler, cildi gereğinden fazla yıkamak gibi yanlış alışkanlıklar, sigara, içki, uykusuzluk gibi sağlıksız yaşam tercihleri, yaş gereği cildin su tutma kapasitesinin azalması gibi nedenlerle kendini gösteren nemsizlik her ciltte ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla nemsizlik tüm cilt tipleri için geçerli bir durumdur.

4-      Yanlış: Uzmanlar, henüz kırışıklıkları tamamen yok eden ve oluşmuş çizgileri ortadan kaldıran bir formülün keşfedilmediğini söylüyor. Buna rağmen nemlendiriciler; çevresel faktörler ve su kaybından dolayı oluşan erken yaşlanmayı önleyebiliyor. Çünkü Nemlendiriciler cildin kaybettiği suyu cilt katmanlarına taşıyarak ve gerekli suyun cilt tarafından tutulmasını sağlayarak nemsizliği azaltıcı, hatta giderici bir rol oynarlar. Böylece cilt yaşlanması yavaşlamış olur.

5-      Doğru: Cildin yaklaşık 28 günlük periyotlarla kendini yenilemek üzere ürettiği hücreler yüzeye yaklaştıkça kurur, deri pullanır ve mat bir görünüm alır. Peeling işlemi de bu ölü hücre tabakasının çeşitli meyve asitleri veya granüllü özel kremlerle temizlenmesini sağlar.

6-      Yanlış: Tam tersine her sabah bir bardak sıcak limonlu su içmek vücuda enerji verir, bütün sistemi toksinlerden arındırır; özellikle karaciğeri ve safra kesesini temizler. Bu sayede sistemimiz cildin kötü görünmesinin nedeni olan toksinleri çabucak atar.  

7-      Doğru: Bu durum açık renk tenli kadınların büyük bir çoğunluğunda görülüyor. Hissedilebilecek kadar gergin olan bu ciltler çabuk çatlıyor ve pul pul oluyor. Kırışıklıklar genç yaşlarda özellikle göz çevresinde ve dudak çevresinde oluşmaya başlıyor. Bunun için de nem verici, yağlı kremler kullanmak gerekiyor.

8-       Doğru: Cildin hidrolipidik zarı dayanıksız hale geldiği için dış etkenlere karşı cildi koruyucu rolünü yerine getiremiyor. Bu yüzden cilt, soğuktan korunmak için su, dolayısıyla da nem kaybetmeye başlıyor. Bu durumda cilde kaybettiği suyu nemlendiriciler aracılığıyla geri vermek gerekiyor.

9-      Doğru: Kuru ciltlerde yüzde 15-30 oranında yağlı kremler kullanılabiliyor. Özellikle hayvansal ya da bitkisel yağlar içeren, mineral veya kollajen benzeri ürünler, C-E vitaminleri, Qenzim-10, östrojen, soya yağı ve yeşil çay katkılı nemlendiriciler, kuru ciltler için en uygun olanları.

10-  Yanlış: Cilt hava ve çevre koşullarına göre değişik tepkiler verebiliyor. Bu da değişik mevsimlerde farklı bir görünüme bürünmesine neden oluyor. Cildin parlak ve canlı görünümünü yitirmesinde önemli olan diğer etkenler ise hastalık ve stres. Tüm bu nedenlerle değişime uğrayan cilt, düzenli kullanılan bir nemlendiriciye ihtiyaç duyuyor.

11-   Doğru: Göz çevresindeki cilt yüzün diğer kısımlarına oranla daha ince, dolayısıyla çizgilenmeye daha elverişlidir. Bu nedenle göz çevresine uygun, yağsız yapıda bir göz kremi uygulamak daha faydalıdır.

12-  Yanlış: Eskiden böyle bir sorun olmasına karşın günümüzde kullanılan cilt bakım formülleri gözenekleri tıkamayan, siyah nokta yapmayan, ancak cildi koruyacak kadar yağ içeren ürünlerden oluşuyor. Eğer cildiniz yağlı ise mineral yağlardan ve balmumundan üretilmiş ürünleri tercih edebilirsiniz.

13-  Yanlış: Cildimizin nem dengesi içinde bulunduğumuz ortamın havasıyla doğrudan ilişkilidir. Bunun için oturma ve özellikle yatak odasında havayı nemlendirmek gerekiyor.

 


 

 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..