Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Doğum Korkusu İle Baş Edebilirsiniz
Doğum Korkusu İle Baş Edebilirsiniz
Doğumun Evreleri-2 Ikınma ve Doğum
Doğumun Evreleri-2 Ikınma ve Doğum

Doğumun Evreleri-3 Plasentanın Çıkması

Doğumun Evreleri-3 Plasentanın Çıkması

 

Anne adaylarının en büyük kaygılarından biri de doğumun nasıl olacağıdır. Bir yandan dört gözle bebeğin dünyaya geleceği gün beklenir, diğer yandan da “acı duyar mıyım?” kaygısı baş gösterir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Kağan Kocatepe’nin katkılarıyla hazırladığımız bu yazıda, normal doğumun seyrini ve dolayısıyla korkularınızla başa çıkmanızın yollarını bulacaksınız.

Doğum korkusu, pek çok anne adayını ürküten bir sorun. Saatlerce sancı çekeceği korkusuyla normal doğum istemeyen kadınların sayısı hiç de azımsanacak gibi değil. Oysa ki, doğum ağrıları ve süresi kişiden kişiye değişebiliyor. Bu nedenle korkuya ve endişeye kapılmadan hareket etmek önem kazanıyor. Neyle karşılaşacağınızı bilirseniz, doğumu daha kontrollü gerçekleştirebilirsiniz. İşte normal doğumun genel seyri ve sizin yapabilecekleriniz...

Üçüncü Evre: Plasentanın Çıkması

Tebrikler, bebeğiniz dünyaya geldi! Ancak henüz her şey bitmedi. Rahat bir nefes alabilmeniz için, önünüzde bir evre daha var.

Bebeğin kordon bağı kesildikten sonra, özel bir masaya alınarak doktor tarafından bebeğin yaşamsal bulguları değerlendirilir. Bu değerlendirmeler, Apgar Puanlaması adı altında, bebeğinizin doğumunun 1. dakikası ve 5. dakikasında yapılır.

Bundan sonra anneye geçilerek, kanama miktarına bakılır. Olağanüstü bir durum yoksa, plasentanın çıkması beklenir. Bebeğinizin yaşamsal desteği olan plasenta, kasılmalar eşliğinde yaklaşık olarak 15 dakika içinde kendiliğinden rahimden ayrılır. Kasılmalar sizin hissedemeyeceğiniz kadar hafif olabilir. Plasenta rahim ağzından ayrılarak, vajinadan dışarı çıkar. Doktorunuz plasentanın tamamen çıkıp çıkmadığını kontrol eder. Son olarak, doğum kesisi varsa, dikiş işlemlerine geçilir.

Neler Yapabilirsiniz?

  • Plasentayı iterek dışarı çıkmasına yardımcı olun.
  • Plasentanın doğmasından sonra yırtıkların dikimi aşamasında sabır gösterin.
  • Göbek bağı kesildikten sonra bebeğinizi tutabilir ve emzirebilirsiniz. Bu bebeğinizle aranızdaki bağın kurulmasını sağlar.

 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..