Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Mercimek Çorbası

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3-4 dilim bayat ekmek 
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz 
  • Kırmızıbiber

Hazırlanış

Mercimeği ayıklayın, yıkayıp süzün. Derin bir tencereye mercimeği, soğanı ve 6 su bardağı suyu koyun. Mercimek iyice eriyinceye kadar ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Haşlanmış mercimeği ince süzgeçten geçirerek veya blendırda çekerek püre haline getirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, üzerine unu serpeleyin. Kısık ateşe koyun. Tahta kaşıkla karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. Bir yandan karıştırmaya devam ederken diğer yandan haşlanmış mercimeği ilave edin. Tuzunu biberini serpin. Karıştırarak bir taşım kaynatın. Bayat ekmekleri küp küp doğrayın. Tereyağında kırmızıbiberle birlikte hafifçe kavurun. Çorbayı kızarmış ekmekle birlikte servis yapın. 

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?