Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Etli Bulgur Pilavı

Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 4 adet kuru erik (Küp küp doğranmış)

  • 6 adet arpacık soğan

  • 100 gram yağsız kuru kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)

  • ¼ adet kırmızı kapya biber (Küp küp doğranmış)

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 2 su bardağı kaynar su

Hazırlanış

Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan kırmızı kapya biberleri ilave edin. Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Ardından Duru Başbaşı Bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. İsteğe göre karabiber ilave edilebilir. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Fotoğraf ve Tarif: Duru Bulgur

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?