Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Hurmalı Ballı Muhallebi

Malzemeler

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta
  • 20 adet hurma
  • 5 yemek kaşığı Balparmak Çiçek Balı
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu

Hazırlanış

Hazırlanışı:
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bir kaba alın, üzerlerini geçecek kadar kaynar su koyun ve 15 dakika yumuşamalarını bekleyin. Yumuşayan hurmaların suyunu süzün ve mutfak robotunda 1 su bardağı süt ile çekin. 1 yumurtayı tencerede iyice çırpın. Ardından tüm malzemeleri tencereye ekleyip iyice karıştırın, orta ateşte pişirin. Muhallebinizi kaplara bölüştürün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?