Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Milföy Hamurlu Çikolatalı Kek

Malzemeler

2 İglo Milföy

2 yumurta

½ su bardağı toz şeker

1/3 su bardağı nişasta (40 gr)

3 yemek kaşığı un

100 gr tereyağı

½ paket kabartma tozu

1/3 su bardağı kakao

125 gr ince çekilmiş ceviz içi

1 yumurta akı

Açmak için 1-2 yemek kaşığı un


Üzerine

Pudra şekeri

Toz Antep fıstığı (var ise)

 

Hazırlanış

İglo Milföyü derin dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözülmesini sağlayın. Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin ve ılımaya bırakın. Derin bir kaseye yumurtaları kırıp toz şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar mikser ile iyice çırpın. Üzerine soğumuş olan tereyağını ve bitter çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin. Cevizi de ekleyin. Son olarak elediğiniz unu, kakaoyu, nişastayı ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayın. İglo Milföyleri tezgâha alın. Üzerine un serpip kalıbınızın büyüklüğünde az açın. İglo Milföyü kalıbın içine kenarları yüksek duracak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız koyu kıvamdaki keki ortasına döküp kaşık ile az yayın. Kalan milföyü de üzerine ekleyin. Kenar kısımlarının iyi yapışması için yumurta akı sürüp bastırmadan yapıştırın. Tabandaki milföyün uçlarını milföyün üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar 25-30 dakika pişirin. Pişen kekinizi fırında hemen çıkarmayıp 5-6 dakika daha bekletin. Üzerine pudra şekeri serpin. 30-45 dakika sonra dilimleyerek servise sunun.
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?