Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Uyuyamayan Anne Adaylarına Öneriler
Uyuyamayan Anne Adaylarına Öneriler
Aşırı Kilo İdrar Kaçırma Nedeni
Aşırı Kilo İdrar Kaçırma Nedeni

Meme Başının Göçmesi Emmeyi Engellemez!

Meme Başının Göçmesi Emmeyi Engellemez!

Bebeğin emmesi için, annenin meme başının göçük olması her zaman emzirmeğe engel olarak düşünülmemeli.Emzirme anne ve bebek arasında duygusal bağı taçlandıran bir durum olmakla birlikte her anne için bu süreç aynı kolaylıkta geçemeyebiliyor. Örneğin, bazı annelerimizin meme uçları emmeye uygun boyutta olamayabiliyor. Bu durumda da içeri çökük göğüs uçları için uzmanlar masaj yapmanızı öneriyor. Aynı zamanda silikon meme uçlarının da kullanılabileceğini ama bunun da 2-3 gün kullanılması gerektiğini sonrasında ise yapılacak en doğru hareketin bebeğin memeyi direkt olarak kapmasını sağlamayı başarmak olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Dilek Küpelioğlu, anne adaylarına özel önerilerde bulunuyor.

Hamilelik boyunca masaj yapılmalı

Tüm anne adaylarının gebeliklerinin en başında meme başlarını mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor. Eğer meme başları, bebeğin emmesini mümkün kılacak boyutta değilse, küçükse ya da içeri çökükse masaj yapmalı. Bu masajlar elle, emerek veya pompa yardımıyla yapılabilir. Masaj gebelik boyunca düzenli olarak sürekli yapılırsa zamanla meme başlarının bebeğin emmesine izin verecek hale gelmesi sağlanır. Böylece bebeğin memeyi kapması kolaylaşır.

Hamileyken kontrol şart

Gebeliği boyunca kontrole gitmeyen veya meme başının içeri göçük olduğunu doktoruyla paylaşmayan anneler, doğum sonrası bebeği emzirmede sıkıntı yaşayabilirler. Çünkü içeri göçük bir meme başıyla emzirme çabaları, anneyi biraz zorlayabilir. Bu durumda silikon meme uçlarına başvurmak zorunda kalınır. Bu işlem, yeni doğum yapmış bir anne için çok da kolay olmayabilir. Doğumla, anne ve babanın hayatlarında yeni bir dönem başlar. Alışkın olmadıkları pek çok şeyi bu dönemde yaşarlar. Yuvalarına yeni bir birey katılmıştır. Artık gündemlerinde onu; beslemek, giydirmek, banyosunu yaptırmak, tuvalet temizliğini yaptırmak gibi pek çok konu vardır.

Amaç bebeğin memeyi almasını sağlamak

Silikon meme uçlarına bağlı kalmak, bebeğin memeyi almaması veya almakta zorlanması aile için sorun olur. Silikon meme uçları gerektiğinde 2-3 gün kullanılabilir. 2-3 günden sonra ise yapılacak en doğru hareket, bebeğin memeyi direkt olarak kapmasını sağlamaktır. Silikon meme ucu, uzun süre kullanılırsa bebek bu şekilde emmeye alışıp anne memesini tutmaya direnç gösterebilir. Oysa bol ve yeterli süt salınımı için, bebeğin direkt olarak memeyi kapması ve emmesi gereklidir. Silikon meme ucu kullanım süresi uzarsa, bebek bu tip emmeye alışır, anne memesini direkt almak istemez. Bu da süt salınımının azalma ve zamanla anne sütünün kesilmesine yol açabilir. Bu durum da hiçbir annenin istemeyeceği bir durumdur. Bir annenin bebeğini sorunsuz emzirmesi muhteşem bir olaydır. Bu sayede anne ile bebek arasında duygusal bağ ve yakınlık kurulur. Sevgi alışverişi gerçekleşir.

Meme ucunun göçük olması emzirmeye engel değil

Aslında bebeğin emmesi için, annenin meme başının göçük olması her zaman emzirmeğe engel olarak düşünülmemeli. Meme başından ziyade bebeğin areolayı kavramasıyla emme olayı daha sağlıklı olur. Bebek daha güçlü emebilir. Yani bir başka deyişle, meme başının içeri göçük olması emzirme için tam olarak bir engel teşkil etmez. Gebelik boyu anne adaylarının emzirmeye teşvik edilmesi ve anne adayının da emzirme konusunda istekli olması çok önemlidir.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..