Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Taze Otlu Ekmek

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket Instant maya
  • 2 dal ince kıyılmış taze kekik
  • 2 dal ince kıyılmış taze biberiye
  • 2 dal ince kıyılmış taze nane
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 çay bardağı ılık su

Üzerine

  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze biberiye
  • ½ su bardağı biber dolgulu zeytin
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanış

Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp 10 dakika yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile kapatıp iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 1 saat dinlendirin. Kabardıktan sonra hamuru tezgaha alıp üzerine un serpin. Geniş bir dikdörtgen şeklini verin. Parmak uçlarınızla hamurun üzerine derin çukurlar oluşturun. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.  Zeytinyağı, pul biber ve ince kıyılmış taze otlar ile karıştırın. Ekmeğin üzerine sosu sürün. Zeytinleri dilimleyin. Çukurların üzerine koyup hafif bastırın. 30 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. 

Tarif ve Fotoğraf: Tijen Aktay

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?